FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

saborski odbor podržao imenovanje grubišića za ravnatelja OA-e

ZAGREB,15. rujna(Hina) - Odbor za unutarnju politiku i nacionalnusigurnost Hrvatskog sabora podržao je danas prijedlog imenovanjasadašnjeg pomoćnika ministra vanjskih poslova Veselka Grubišića nadužnost ravnatelja Obavještajne agencije (OA), rekao je predsjednikOdbora Ivan Jarnjak nakon sjednice zatvorene za javnost.
ZAGREB,15. rujna(Hina) - Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora podržao je danas prijedlog imenovanja sadašnjeg pomoćnika ministra vanjskih poslova Veselka Grubišića na dužnost ravnatelja Obavještajne agencije (OA), rekao je predsjednik Odbora Ivan Jarnjak nakon sjednice zatvorene za javnost.

Napomenuo je da mišljenje Odbora nije obvezujuće, budući da ravnatelja Agencije supotpisom imenuju predsjednici Republike Hrvatske i Vlade.

Budući šef OA-e najavio je da će nastaviti kvalitetne aktivnosti Agencije, a da će neke aktivnosti nastojati i produbiti.

Posebnu će pozornost, kaže, posvetiti jačanju poslovne špijunaže -ispitivanja strukture i kvalitete ulaznog kapitala te olakšavanja ulaganja hrvatskog kapitala u inozemstvu.

Grubišić je najavio i da će veću pozornost posvetiti suradnji OA-e s partnerskim agencijama u inozemstvu, napominjući da OA nema zakonske ovlasti za djelovanje na području RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙