FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠESTO MRTVIH I TISUĆU NESTALIH NA HAITIJU

PARIZ, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Haićanski premijer Gerard Latortueizjavio je u srijedu ujutro na radiju France Info da je trenutnabilanca poplava 600 identificiranih smrtno stradalih osoba, tisućunestalih koje se može "smatrati mrtvima", 384 ozlijeđenih i oko 160tisuća onih koji su ostali bez domova.
PARIZ, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Haićanski premijer Gerard Latortue izjavio je u srijedu ujutro na radiju France Info da je trenutna bilanca poplava 600 identificiranih smrtno stradalih osoba, tisuću nestalih koje se može "smatrati mrtvima", 384 ozlijeđenih i oko 160 tisuća onih koji su ostali bez domova.

"Već smo identificirali 600 mrtvih, postoji opasnost od epidemije zbog leševa. Nema struje, mrtvačnice ne funkcioniraju, posvuda je voda. To je najveća drama kojoj je grad izložen do danas", izjavio je Latortue.

"Već smo poslali poziv za međunarodnom pomoći. Francusko veleposlanstvo u Port au Princeu već je reagiralo. Haiti ne može izaći iz katastrofe tih razmjera sam", nastavio je haićanski premijer.

Crveni križ i misija UN-a na Haitiju u utorak navečer iznijeli su podatak o 709 osoba smrtno stradalih u poplavama prethodnog vikenda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙