FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS UPUTIO OTVORENO PISMO MINISTRU ČOBANKOVIĆU

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog seljačkogsaveza, nezadovoljan brigom Vlade o selu i seljaštvu, uputio je danasotvoreno pismo sa više zahtjeva ministru poljoprivrede, šumarstva ivodnog gospodarstva Petru Čobankoviću, navodeći pritom da, ukoliko nebudu ispunjeni, zadržava pravo korištenja "svih oblika građanskogneposluha".
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog seljačkog saveza, nezadovoljan brigom Vlade o selu i seljaštvu, uputio je danas otvoreno pismo sa više zahtjeva ministru poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petru Čobankoviću, navodeći pritom da, ukoliko ne budu ispunjeni, zadržava pravo korištenja "svih oblika građanskog neposluha".

Traži isplatu novčanih poticaja u ratarstvu i stočarstvu u punom iznosu i to do 5. listopada, kako bi se mogla pripremati jesenska sjetva koja već kasni.

HSSavez od Vlade nadalje traži donošenje konkretnih mjera radi zaustavljanja cijene plavog dizela, jer ga seljaci najviše trebaju u vrijeme jesenske sjetve.

Od Ministarstva poljoprivrede traže da se pri raspolaganju poljoprivrednim zemljištem prioritet da seljacima, a zahtijevaju i da se ubrza provođenje zakona i izdavanje suglasnosti na programe i natječaje.

Također, od resornog se ministarstva traži zaštita proizvođača grožđa i vina kao i da ministarstvo podrži izmjenu zakona o sigurnosti u prometu, odnosno da se ukine odluka o "0,0 promila".

U zahtjevima, koje je jučer prihvatio Upravni odbor HSSaveza, traži se da se predstavnici seljaka izravno uključe u pregovarački tim za pregovore oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju, zbog, kako navode, dosadašnjih loših iskustava od hrvatskih pregovarača. Radi se, kako kažu, o sudbini više od 200 tisuća hrvatskih seljačkih obitelji i budućnosti više od 400 hrvatskih sela, koja će, po njihovoj ocjeni, izumrijeti ovakvom politikom Vlade.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙