FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

umro srećko bijelić, političar i osnivač hns-a

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Nakon duge i teške bolesti u Zagrebuje danas u 74. godini umro Srećko Bijelić, političar i jedan odosnivača Hrvatske narodne stranke, priopćeno je večeras iz HNS-a.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je danas u 74. godini umro Srećko Bijelić, političar i jedan od osnivača Hrvatske narodne stranke, priopćeno je večeras iz HNS-a.

Srećko Bijelić rođen je 18. prosinca 1930. u Bribiru kraj Skradina. Završio je Pravni fakultet u Zagrebu. Bio je direktor poduzeća "Janko Gredelj", predsjednik CK Narodne omladine Hrvatske te član Izvršnog komiteta CK SKJ.

Nakon Karađorđeva 1971. smijenjen je s položaja te isključen iz političkog i društvenog života.

Godine 1990. član je Koalicije narodnog sporazuma te jedan od osnivača Hrvatske narodne stranke u listopadu iste godine. Saborski zastupnik bio je u dva mandata, od 1992. do 2000., a član predsjedništva HNS-a od 1990. do 2004. kad je izabran u Savjet stranke.

Autor je brojnih stručnih radova, a 1971. objavljeno je njegovo djelo "Samoupravljačka pozicija".

Srećko Bijelić je oduvijek bio poznat kao borac za istinu i pravdu, posebno za takozvanog "malog čovjeka" te je često žrtvovao i zdravlje i osobnu poziciju u korist obespravljenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙