FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR: MORAMO BITI U SREDIŠTU EU-A

BRIGHTON, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Britanski premijer TonyBlair izjavio je u utorak kako želi da Velika Britanija bude usredištu Europske unije i pozvao Sjedinjene Države i Europu daprevladaju razlike i djeluju zajednički.
BRIGHTON, 28. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair izjavio je u utorak kako želi da Velika Britanija bude u središtu Europske unije i pozvao Sjedinjene Države i Europu da prevladaju razlike i djeluju zajednički.

"Znam da Britanija mora biti u središtu Europe 25 nacija, ujedinjene nakon stoljetnih sukoba, te najvećeg tržišta i najmoćnije političke unije na svijetu", rekao je Blair na godišnjoj konvenciji vladajuće Laburističke stranke u Brightonu.

Obećao je Britancima da će organizirati referendum o Europskom ustavu, koji se najvjerojatnije neće održati prije 2006. godine.

Branio je odnos sa Sjedinjenim Državama, kojeg brojni stranački aktivisti ocjenjuju prebliskim. Rekao je da Sjedinjene Države moraju biti na čelu globalnih nastojanja oko klimatskih promjena i pomoći Africi u prevladavanju gospodarskih, zdravstvenih i političkih problema.

Početak Blairova obraćanja stranačkim izaslanicima prekinuo je glasnim povikom "Ruke su ti okrvavljene!" jedan muškarac, koji je na taj način prosvjedovao protiv rata u Iraku.

"Gospodine, to je u redu. Možete reći s čim se ne slažete. Hvala Bogu da živimo u demokraciji i da to možete reći", odgovorio mu je Blair.

Pred zgradom u kojoj se održava stranački skup prosvjedovali su zagovornici lova na lisice, pušući u rogove i noseći transparente poput "Prestanite s predrasudama, ukinite zabrane".

Protiv planova za zabranom lova prosvjedovalo je oko 8.000 ljudi, pod nadzorom stotina policajaca. Očevici kažu da su prosvjednici blizu konferencijske dvorane ostavili dva kravlja trupla, a pred ulazom u konferencijski centar ostavljeno je konjsko truplo. Po policijskim podacima, uhićena su dva muškarca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙