FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UŠTEDOM NA ČAJU DO ORUŽJA ZA OBRANU

TAIPEI, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Tajvanci bi trebali piti manječaja kako bi uštedjeli novac i pomogli SAD-u platiti oružje koje ćezaštititi otok od Kine, izjavio je u utorak tajvanski ministar obraneLee Jye.
TAIPEI, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Tajvanci bi trebali piti manje čaja kako bi uštedjeli novac i pomogli SAD-u platiti oružje koje će zaštititi otok od Kine, izjavio je u utorak tajvanski ministar obrane Lee Jye.

Suočen s kritikama da je 18 milijardi dolara vrijedna ponuda SAD-a za naoružanje preskupa, ministar obrane objavio je letak kojim nastoji pridobiti podršku za dobivanje dodatnih sredstava za oružje.

"Šalica čaja s mlijekom za nacionalnu sigurnost", natpis je na slikovitom letku na kojemu dječak u ruci drži ogromnu plastičnu šalicu čaja, a pored njega su fotografije podmornice, projektila Patriot i borbenog zrakoplova.

"Možemo kupiti vrhunsku opremu za obranu zemlje ako svako tjedno popije jednu šalicu čaja manje", stoji, među ostalim, u navedenom letku.

Stranke opozicije najavile su blokiranje donošenja odluke o povećanju sredstava za naoružanje, smatrajući da bi se novac trebao utrošiti na obrazovanje i socijalnu skrb. Vojska, pak, tvrdi kako je oružje od presudnog značaj za odvraćanje Kine od pretenzija prema Tajvanu, koji smatra svojim privremeno otcijepljenim područjem.

"Tužno je da se moramo koristiti ovakvim potezima kako bi tražili podršku za potrebe vojske", izjavio je tajvanski ministar obrane u parlamentu, dodavši kako se nada da su na jednostavan način građanima poručili da vojni proračun nije prevelik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙