FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gornja Stubica: Izložba Konzervatorsko-restauratorskih radova

GORNJA STUBICA, 28. rujna 2004. (Hina) - U Muzeju seljačkih buna uGornjoj Stubici otvara se u petak, 1. listopada, izložbaKonzervatorsko-restauratorski radovi na pokretnim kulturnim dobrimaHrvatskog zagorja 2001.-2004. godine, najavljeno je danas iz MuzejaHrvatskog zagorja.
GORNJA STUBICA, 28. rujna 2004. (Hina) - U Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici otvara se u petak, 1. listopada, izložba Konzervatorsko-restauratorski radovi na pokretnim kulturnim dobrima Hrvatskog zagorja 2001.-2004. godine, najavljeno je danas iz Muzeja Hrvatskog zagorja.

Prikaz je to projekta koji je pokrenuo Konzervatorski odjel u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim restauratorskim zavodom, kako bi se zaštitili najugroženiji dijelovi sakralne kulturne baštine na području Krapinsko-zagorske županije, .

Osnovna misao izložbe je ukazivanje na alarmantno stanje u kojem se nalazi dio pokretne kulturne baštine, upoznavanje s mogućnostima njihove zaštite, te prezentiranje dosadašnjeg rada na obnovama.

Također se njome želi potaknuti djelovanje lokalnih sredina i predstavnika Crkve da se uključe u programe zaštite i obnove kulturnih dobara na ovom području, ističe u priopćenju viša kustosica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlatka Filipčić Maligec.

Na izložbi će biti prikazano 50-tak djela crkvene umjetnosti s 22 lokaliteta.

U prvom djelu bit će prikazano stanje neobnovljenih kulturnih dobara i kulturnih dobara obnovljenih na neadekvatan način.

Drugi dio izložbe prikazati će djela na kojima je izvršena preventivna zaštita, tj. koja su konzervirana, te na kraju djela na kojima su izvršeni cjeloviti konzervatorsko-restauratorski radovi i koja su vraćena u stanje najbliže izvornome.

Autori izložbe su Neven Bradić iz Konzervatorskog odjela u Zagrebu i Darko Ivić iz Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Izložba Konzervatorsko-restauratorski radovi na pokretnim kulturnim dobrima Hrvatskog zagorja 2001.-2004. godine bit će otvorena do kraja listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙