FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA U NEW YORKU

NEW YORK, 14. rujna 2004. (Hina) - Izložba plakata i umjetničkih djelakojoj je cilj promidžba hrvatskog turizma u Americi priređena je uEmpire State Buildingu u New Yorku.
NEW YORK, 14. rujna 2004. (Hina) - Izložba plakata i umjetničkih djela kojoj je cilj promidžba hrvatskog turizma u Americi priređena je u Empire State Buildingu u New Yorku.

Organizator izložbe je predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku koje je u galeriji u Empire State Buildingu postavilo preko četrdeset umjetničkih djela, originalnih artefakata iz Hrvatske i promotivne postere zemlje.

Izložba će biti otvorena do 22. studenoga, a pokazuje postere turističkih odredišta kao što su Dubrovnik, Pula, Bol, Krk, Murter i Zagreb, izjavila je Hini Nena Komarica, voditeljica ureda HTZ-a u New Yorku. Izložba pokazuje i narodnu nošnju iz Zagorja te replike Baščanske ploče i Vučedolske golubice.

Poseban dio posvećen je hrvatskim naivcima koji su predstavljeni uljima na staklu. Izložene su slike Ivana Lackovića-Croate, Katerine Henc i Miroslava Delača.

Posjetitelji mogu vidjeti i slike Nives Kavurić-Kurtović, Đure Pulitike Miljenka Bengeza, Antonie Rusković i Sanje Resček.

Hrvatska je ove godine jedno od otkrića američkih tour-operatora i turista. Kako je rekla Komarica, sa 67.000 američkih turista koji su ove godine posjetili Hrvatsku ostvareno je povećanje od 37 posto u dolascima i 34 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙