FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: GRADSKA SKUPŠTINA O RAZRJEŠENJU PALIKOVIĆ-GRUDEN

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Zastupnici Zagrebačke gradskeskupštine na današnjoj sjednici raspravljaju o prijedlogu 24 gradskazastupnika predvođenih Zdravkom Tomcem (Hrvatski socijaldemokrati) dase predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden razriješidužnosti zbog omalovažavanja i netočnog javnog prikazivanja radaskupštinskog Povjerenstva za utvrđivanje činjenica o prenamjenizelenih površina.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Zastupnici Zagrebačke gradske skupštine na današnjoj sjednici raspravljaju o prijedlogu 24 gradska zastupnika predvođenih Zdravkom Tomcem (Hrvatski socijaldemokrati) da se predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden razriješi dužnosti zbog omalovažavanja i netočnog javnog prikazivanja rada skupštinskog Povjerenstva za utvrđivanje činjenica o prenamjeni zelenih površina.

Rasprava je upotpunjena i činjenicom da je Paliković Gruden na jučerašnjoj konferenciji za novinare iznijela podatke o visini naknada gradskih zastupnika ocjenivši ih previsokima.

Rasprava se razbuktala nakon što je HNS-ova zastupnica ujedno i predsjednica te stranke Vesna Pusić stala u obranu stranačke kolegice Paliković Gruden.

Pusić je rekla da je Tomčevo Povjerenstvo opovrgnulo samo sebe, da su njihove sumnje bile neosnovane jer je utvrđeno da su u GUP-u zelene površine povećane za tri posto.

Povjerenstvo je osnovano zbog sumnji da su se zelene površine smanjile na štetu građevinskog zemljišta.

Pusić je rekla da je u toj raspravi na vidjelo izišao stvarni problem vezan za novac.

Problema nije bilo dok su zastupnici dobivali naknade, 800 kuna po sjednicama, već nakon što je to javno iznijeto i kad je Paliković Gruden ocijenila da su to veliki novci, rekla je Pusić.

Gradskim zastupnicima je poručila da bi sada, umjesto što napadaju Paliković Gruden trebali odlučiti da se naknade s 800 smanje na 100 kuna.

Od 51 gradskog zastupnika na sjednici ih je nazočno 50, a 24 su ranije potpisala zahtjev za razrješenjem skupštinske predsjednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙