FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: POVEĆAN BROJ SAMOUBOJSTAVA

OSIJEK, 28. rujna 2004.(Hina) - Broj samoubojstava u prvih šest mjesecina osječkom gradskom području veći je, a broj pokušaja samoubojstavamanji je nego u istom razdoblju prošle godine.
OSIJEK, 28. rujna 2004.(Hina) - Broj samoubojstava u prvih šest mjeseci na osječkom gradskom području veći je, a broj pokušaja samoubojstava manji je nego u istom razdoblju prošle godine.

Po podatcima osječko-baranjske Policjske uprave u prvih šest mjeseci na osječkom gradskom području počinjeno je 10 i pokušano pet, a prošle godine počinjeno je sedam i pokušano 10 samoubojstava.

Od 10 samoubojstava pet ih je počinjeno vješanjem, dva vatrenim oružjem i skokom sa zgrade i jedan skokom s balkona. Muškarci su počinili osam od 10 samoubojstava, za osam osoba to je bio prvi pokušaj, a za dvije višekratni pokušaj samoubojstva.

Motivi za četiri samoubojstva bili su tjelesna bolest, po dva psihička bolest i alkoholizam te nesređeni obiteljski odnosi i gubitak posla za po jedan slučaj.

Od pet pokušaja samoubojstva tri su pokušana hladnim oružjem te po jedno vješanjem i trovanjem plinom, a svih pet počinili su muškarci. Motivi za dva pokušaja samoubojstva bili su nesređeni obiteljski odnosi, za po jedan psihička bolest i staračka beznadnost, a za jedan pokušaj samoubojstva nije utvrđen motiv. Za četiri osobe to je bio prvi pokušaj samoubojstva, a za jednu višekratan pokušaj.

Počinitelji pokušanih i počinjenih samoubojstava u prvih šest mjeseci ove godine u dobi su od 27 do 86 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙