FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRITVORENIK TRI SATA ODBIJAO SIĆI SA ZATVORSKOG KROVA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Pritvorenik zagrebačkog Okružnogzatvora u Remetincu koji se danas oko 13 sati popeo na terasu zgradezatvora i odbijao sići, nakon trosatnih pregovora ipak je na topristao, doznaje se od upravitelja zatvora Tomislava Kralja.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Pritvorenik zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu koji se danas oko 13 sati popeo na terasu zgrade zatvora i odbijao sići, nakon trosatnih pregovora ipak je na to pristao, doznaje se od upravitelja zatvora Tomislava Kralja.

Pritvorenik Ž. P., koji je nepravomoćno osuđen na tri godine i četiri mjeseca zbog razbojstva i protupravnog oduzimanja slobode, tražio je od Uprave zatvora da ga se do pravomoćnosti presude pusti iz pritvora u kojemu je već osam mjeseci.

Oko 15,45 sati pritvorenik je pristao sići, nakon gotovo trosatnih pregovora i nagovaranja socijalnog radnika, psihologa, zatvorskih dužnosnika i oca kojemu je predao pismo sa svojim zahtjevom za puštanjem na slobodu.

Po riječima upravitelja zatvora, 32-godišnji pritvorenik se na kraju redovite dnevne šetnje u dvorištu zatvora zatrčao prema zgradi i po žlijebu za odvod vode došao do krova, na visinu od 12-ak metara. Potom je prešao zaštitnu žicu na zgradi i spustio se do terase, gdje je sjeo na rub, pet metara iznad tla.

Upravitelj zatvora tvrdi da pritvorenik nije imao primjedbe na smještaj i odnos prema njemu te da nije prijetio samoubojstvom.

"Čini se da je riječ o psihičkoj krizi koja je uslijedila nakon što je pritvorenika napustila supruga s djetetom", kazao je Kralj. Dodao je da je riječ o hrvatskom branitelju koji boluje od PTSP-a i koji je bio pod stalnim liječničkim nadzorom i terapijom.

Kralj tvrdi da je Uprava zatvora pritvoreniku omogućila sve pogodnosti koje je tražio i na koje ima pravo.

Glasnogovornica Ministarstva pravosuđa kazala je da će Uprava za zatvorski sustav provesti istragu kako je pritvorenik uspio izmaknuti nadzoru pravosudnih policajaca i je li bilo propusta u zatvorskom osiguranju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙