FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČLANOVI DANSKE UDRUGE ZA VANJSKU POLITIKU U MVP-U I SABORU

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Članovi Danske udruge za vanjskupolitiku posjetili su u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova(MVP) i Hrvatski sabor, priopćeno je iz tih institucija.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Članovi Danske udruge za vanjsku politiku posjetili su u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) i Hrvatski sabor, priopćeno je iz tih institucija.

Danski novinari, političari, sveučilišni profesori i studenti posjetili su Hrvatsku u sklopu studijskog putovanja po zemljama jugoistočne Europe - Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini.

Državni tajnik za politička pitanja u MVP-u Hido Biščević izvijestio ih je o vrlo dobrim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Kraljevine Danske, aktivnostima Hrvatske vezanim uz pregovore s Europskom unijom o članstvu, povratku izbjeglica, suradnji s Međunarodnim kaznenim tribunalom u Haagu te o odnosima Hrvatske sa susjednim državama.

Članovi danskog Društva za vanjsku politiku su u Saboru razgovarali s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku, Miloradom Pupovcem, predsjednikom Odbora za međuparlamentarnu suradnju i Alenkom Košiša Čičin Šain, predsjednicom hrvatsko-danske parlamentarne skupine prijateljstva.

Tridesetak danskih gostiju pokazali su veliko zanimanje za aktualne političke i gospodarske prilike u Hrvatskoj, posebno glede eurointegracijskih procesa, ukupnih vanjskopolitičkih ciljeva i prioriteta Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙