FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 28 POLICAJACA IZ GENOVE

RIM, 27. rujna 2004. (Hina/AR) - Tužiteljstvo u Genovi podiglo je uponedjeljak optužnice protiv 28 predstavnika snaga reda koji susudjelovali u upadu u školu "Diaz" 21. srpnja 2001., tijekom trajanjasastanka G8 u tome gradu, optuživši ih za prekoračenje ovlasti.
RIM, 27. rujna 2004. (Hina/AR) - Tužiteljstvo u Genovi podiglo je u ponedjeljak optužnice protiv 28 predstavnika snaga reda koji su sudjelovali u upadu u školu "Diaz" 21. srpnja 2001., tijekom trajanja sastanka G8 u tome gradu, optuživši ih za prekoračenje ovlasti.

Optužbe terete policajce, agente i šefove snaga reda za iznošenje neistine, klevetu, nelegalna uhićenja i nanošenja ozljeda.

Tijekom održavanja sastanka na vrhu sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije u Genovi su održani mnogobrojni antiglobalistički prosvjedi tijekom kojih su se sučelili policija i prosvjednici. Karabinjer je tom prilikom pucao iz pištolja te usmrtio jednog od prosvjednika, a policija je upala u školu "Diaz" gdje su spavali prosvjednici protiv globalizacije i napala ih palicama.

Tužitelji su predočili izvješće napisano na oko 26O stranica s razlozima za podizanje optužnice. U subotu 2. listopada počet će ispitivanje nekih optuženih policajaca, a održat će se i preliminarno ispitivanje jednog policajca koji je na službi u obližnjem gradu Rapallu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙