FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12,30 SATI

ZAGREB, 26. rujna 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događajado 12,30 sati:
ZAGREB, 26. rujna 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

ŠANGAJ - Brazilski vozač Rubens Barrichello pobjednik je prve utrke formule 1 za Veliku nagradu Kine, koja je održana u Šangaju. Barrichellovo vodstvo tijekom cijele utrke nije bilo ugroženo. Ovom pobjedom Brazilac je osigurao drugo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva. Ujedno, bila je to njegova deveta pobjeda u karijeri. Mjesta na pobjedničkom postolju ostvarili su još Jenson Button i Kimi Raikkonen. Button je do drugog mjesta stigao zahvaljujući taktici od samo dva zaustavljanja u boksu. Treće mjesto pripalo je Kimiju Raikkonenu. Michael Schumacher, koji je sedmi naslov svjetskog prvaka osigurao još prošlog mjeseca u Belgiji, završio je na 12. mjestu. Schumacher se na jučerašnjim kvalifikacijama izvrtio u prvom zavoju i u današnju je utrku startao iz posljednjeg reda. Prije dva tjedna bio je u sličnoj situaciji u Monzi, kada se je s 15. uspio na kraju probiti do drugog mjesta. Ovaj puta to mu nije pošlo za rukom. Tako mu se po prvi puta u posljednjih pet godina dogodilo da završi utrku, a ostane bez bodova. Posljednji puta to ga je zadesilo 1999. u Australiji. Do kraja Svjetskog prvenstva formule 1 preostale su još dvije utrke, a sljedeća se vozi 10. listopada u Japanu.

BERLIN - Kenijski atletičar Felix Limo pobjednik je berlinskog maratona. Limo je u posljednjem kilometru prestigao svog sunarodnjaka Josepha Ririja, stigavši na cilj u vremenu 2.06:44 sata. Drugoplasirani Riri bio je sporiji za pet sekundi, a treće mjesto pripalo je još jednom Kenijcu Joshui Chelangi, koji je zaostao 21 sekundu. Limo drži najbolji ovosezonski rezultat u maratonu, kada je u travnju u Rotterdamu trčao 2.06:14. Prošle godine je u Berlinu Kenijac Paul Tergat postavio svjetski rekord, trčavši 2.04:55. U ženskoj konkurenciji slavila je Japanka Yoko Shibui s vremenom 2.19:41, što je najbolji ovosezonski rezultat. Druga je bila njezina sunarodnjakinja Hiromi Ominami, a treće mjesto osvojila je Nijemica Sonja Oberem. Na maratonu u glavnom gradu Njemačke sudjelovao je 36.000 natjecatelja.

HAMBURG - Andre Agassi ne namjerava ove godine reći zbogom tenisu, iako su mnogi predviđali da mu je 2004. posljednja sezona na Touru. Ako je suditi po riječima njegove supruge Steffi Graf, 34-godišnji Agassi će igrati još najmanje godinu dana. "Rekao mi je da nakon dvoranske sezone namjerava igrati još cijelu sljedeću godinu", izjavila je Graf. Agassi je u više navrata ponovio da ne misli okončati karijeru sve dok osjeća da može igrati na razini koja mu omogućuje ostanak pri vrhu svjetskog tenisa. Uostalom, nalazi se na 9. mjestu ATP liste za prvaka, igrao je u polufinalu Australian Opena i četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD-a.

LONDON - Veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes ustvrdio je da neće popustiti nagovaranjima engleskog izbornika da se vrati u reprezentaciju, dodavši da ostaje kod odluke da je nastup na EP u Portugalu bio posljednji u dresu "Gordog Albiona". "Niti jednog trenutka nisam požalio zbog svoje odluke. Sven Goran-Eriksson kazao mi je da su mi vrata reprezentacije uvijek otvorena ako se želim vratiti, ali mislim da ću odbiti njegovu ponudu", kazao je Scholes, koji je u reprezentaciji većinom igrao na poziciji lijevog krila, dok u Manchesteru igra u sredini veznog reda. Scholes je za Englesku odigrao 66 utakmica, postigavši 14 golova.

MEMPHIS - Američki boksač Roy Jones Jr. nije se uspio domoći naslova u poluteškoj kategoriji po verziji IBF. U Memphisu ga je u devetoj rundi nokautirao branitelj naslova Glengoff Johnson. To je drugi uzastopni poraz Roya Jonesa. U svibnju je izgubio naslov po WBC verziji nakon što ga je u drugoj rundi nokautirao Antonio Tarver. Roy Jones je u karijeri ubilježio 49 pobjeda u 52 profesinalna meča, a 1988. bio je olimpijski prvak. Pobjednik sinoćnjeg dvoboja Glengoff Johnson sada može računati na dvoboj protiv Tarvera za ujedinjenje naslova po verzijama IBF, WBC i WBA.

CHARLESTON - Tenisači SAD-a plasirali su se u finale Davis Cupa nakon što su u igri parova Bob i Mike Bryan svladali Andreja Skripka i Vladimira Volčkova sa 6-1, 6-3, 7-5, te tako svojoj reprezentaciji osigurali neostižno vodstvo od 3-0 u polufinalnom ogledu protiv Bjelorusije.

ASUNCION - Tenisači Češke osigurali su ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, jer nakon igre parova vode protiv Paragvaja 3:0. Treći poen za Češku donijeli su Jiri Novak i Radek Stepanek, svladavši paragvajski par Ramona Delgada i Paula Carvalla 6-2, 7-5, 6-3.

PERTH - U susretu za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa tenisači Australije pobijedili su Maroko 4:1.

Wayne Arthurs (Aus) - Mounir El Aarej (Mar) 7-6 (6), 6-4, 6-3

Lleyton Hewitt (Aus) - Mehdi Tahiri (Mar) 6-0, 6-2, 6-2

Wayne Arthurs/Todd Woodbridge (Aus) - Mounir El Aarej/Mehdi Tahiri 7-6 (7), 7-6 (2), 6-3

Todd Reid (Aus) - Mounir El Aarej (Mar) 2-6, 3-6

Todd Woodbridge (Aus) - Mehdi Ziadi (Mar) 6-0, 6-2

SANTIAGO - Tenisači Čilea i sljedeće će godine igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa. U dvoboju za ostanak Čile je nakon igre parova poveo protiv Japana sa 3-0.Fernando Gonzalez i Nicolas Massu svladali su Thomasa Shimadu i Takaa Suzukija sa 6-3, 6-3, 6-1 za pobjednički treći bod.

MADRID - Rezultati subotnjih utakmica 5. kola nogometnog prvenstva Španjolske:

Athletic - Real M. 2-1 (Ismael Urzaiz 11, Santi Ezquerro 45 / Raul 51)

Atletico - Villarreal 1-0 (Salva Ballesta 42; CK: Luis Perea, Atletico, 86)

Deportivo - Betis 1-1 (Victor 77 / Ricardo Oliveira 67)

TABLICA:

1. Valencia 4 3 1 0 12 5 10

2. Barcelona 4 3 1 0 9 2 10

3. Atletico 5 3 1 1 6 2 10

4. Real M. 5 3 0 2 4 3 9

5. Espanyol 4 2 1 1 6 3 7

MILANO - Nakon 1-3 poraza od Bologne u dvoboju 4. kola nogometnog prvenstva Italije, trener Rome Rudi Voeller ponudio je ostavku, prenosi talijanska novinska agencija ANSA.

Voeller je na klupi Rome proveo tek četiri utakmice.ANSA također prenosi kako je sportski direktor Rome Franco Baldini kazao kako će pokušati nagovoriti Voellera na promjenu odluke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙