FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRANSKI PREDSJEDNIK STRAHUJE DA BI UMJETNICI MOGLI U EGZIL

TEHERAN, 18. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iranski tisak prenosi u subotuzabrinutost iranskog predsjednika, reformista Mohamada Hatamija, da bipostupci iranskih vlasti prema umjetnicima, poput nedavnog uhićenjadirektora filmskog festivala, mogli nagnati umjetnike i intelektualceu egzil.
TEHERAN, 18. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iranski tisak prenosi u subotu zabrinutost iranskog predsjednika, reformista Mohamada Hatamija, da bi postupci iranskih vlasti prema umjetnicima, poput nedavnog uhićenja direktora filmskog festivala, mogli nagnati umjetnike i intelektualce u egzil.

Direktora filmskog festivala Abolhassana Davoudija u utorak je uhitila policija zadužena za zaštitu morala reagirajući na prosvjede islamističkih ekstremista koji su zamjerili što žene na dodjeli nagrada nisu bile potpuno primjereno pokrivene islamskim rupcem.

"Malo mi je važno što se ondje zbivalo, (na festivalu)", izjavio je Khatami. "No (...) takvo će ponašanje samo pridonijeti gubitku naših umjetnika i naših intelektualaca", prenio je u subotu iranski tisak.

Abolhassan Davoudi je nakon uhićenja prebačen na intenzivnu skrb u jednu bolnicu, vjerojatno zbog srčanih tegoba, javila je agencija Isna.

Osudu zbog uhićenja izrazilo je nekoliko iranskih režisera.

Zbog sjajnih filmskih ostvarenja iranski film se zadnjih godina probio u sam vrh svjetske kinematografije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙