FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PODGORIČKI MEDIJI I DANAS O ODNOSIMA HRVATSKE I SLOVENIJE

PODGORICA, 26. rujna 2004. (Hina) - Podgorički dnevnici i u nedjelju sebave odnosima Hrvatske i Slovenije ocjenjujući da se tonovi izLjubljane smiruju, ali Zagreb ne odustaje od svojih stajališta.
PODGORICA, 26. rujna 2004. (Hina) - Podgorički dnevnici i u nedjelju se bave odnosima Hrvatske i Slovenije ocjenjujući da se tonovi iz Ljubljane smiruju, ali Zagreb ne odustaje od svojih stajališta.

Provladina "Pobjeda" piše o "mirnijim tonovima iz Ljubljane, dok Zagreb ne odustaje od svojih stajališta". Ovaj dnevnik prenosi izjavu šefa hrvatske diplomacije Miomira Žužula, koji kaže da su "hrvatska vlada i diplomacija napravile sve da se zaštite hrvatski interesi i da sukob ne eskalira...", te da se "ne može dozvoliti ignoriranje teritorijalnog integriuteta Hrvatske". List navodi da je na smirivanje situacije pozvao i bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan, koji je napomenuo kako "predizborno vrijeme nije pravi trenutak za rješavanje osjetljivih otvorenih pitanja". Prenosi se i izjava Hannesa Swobode, izvršnog parlamentarca EU za Hrvatsku, koji je ocijenio kako je "međunarodni konflikt između Slovenije i Hrvatske protivan europskim vrijednostima".

Dnevnik DAN posebno ističe tužbu "Slovenca Joška Jorasa, koji je tužio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, i traži odštetu od oko 20.000 eura".

Ovaj list izvješćuje i o zasjedanju Igmanske inicijative u Zagrebu te navodi kako tom skupu ne prisustvuje Svetozar Marović, predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore(SCG), već da je pročitana njegova poruka.

Neovisni dnevnik Vijesti ne bavi se odnosima Zagreba i Ljubljane, već donosi opširniji izvještaj s otvaranja konferencije Igmanske inicijative, gdje i u naslovu i u tekstu prenose zajedničku poruku hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića kako su "nužne izmjene Daytonskog sporazuma".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙