FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL I DRAŠKOVIĆ SE SASTALI U NEW YORKU

NEW YORKUNEW YORK,22. rujna(Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova MiomirŽužul sastao se u utorak u New Yorku s ministrom vanjskih poslovaSrbije i Crne Gore Vukom Draškovićem, a u razgovoru je izraženameđusobna potpora dviju zemalja za razvoj i stabilizaciju regije.
NEW YORK,22. rujna(Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sastao se u utorak u New Yorku s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem, a u razgovoru je izražena međusobna potpora dviju zemalja za razvoj i stabilizaciju regije.

Žužul je hrvatskim novinarima rekao kako je to bio jedan od niza bilateralnih sastanaka kakvi se održavaju uz zasjedanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Ocjenivši razgovor korektnim, ministar Žužul je kazao kako je s Draškovićem razgovarao općenito o odnosima Hrvatske i Srbije i Crne Gore te kako je u razgovoru izražena "u principu jasna međusobna podrška u kontekstu razvoja i stabilizacije cijele regije".

Drašković je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo susretom sa Žužulom i rekao kako su razgovori bili otvoreni i usmjereni na promociju hrvatsko-srpskih odnosa.

Prema Žužulovim riječima, Drašković je ponovio ono što je i ranije rekao "da oni u Srbiji i Crnoj Gori misle da je hrvatski model pristupa Europskoj uniji jedini koji može funkcionirati za cijelu regiju i da se i oni nastoje izboriti za takav model".

Ministar Žužul je dodao kako je načelno dogovoreno da Hrvatska pruži potporu Srbiji i Crnoj Gori u približavanju EU.

U vezi otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije i Crne Gore Žužul je rekao kako je "dogovoreno da se otvorena pitanja nastave pozitivno rješavati", ali da sa svojim sugovornikom nije ulazio u pojedinosti tih pitanja.

Žužul je najavio da će se na ministarskom sastanku Američko-jadranske povelje, koji će se održati u studenom u Zagrebu, kao gosti pojaviti i Srbija i Crna Gora te Bosna i Hercegovina. Dodao je da će se time nastaviti kontinuitet sudjelovanja tih dviju država u okviru Povelje, gdje na jednoj razini aktivnosti sudjeluju Hrvatska, Albanija i Makedonija uz Sjedinjene Države, dok se Srbija i Crna Gora te BiH pojavljuju kao gosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙