FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: EU NE NAPUŠTA ZAGREB, OCJENJUJE PODGORICA

PODGORICA, 25. rujna 2004. (Hina) - Svi podgorički dnevnici nastranicama posvećenim vanjsko-političkim temama, u subotu daju opširnetekstove o najnovijem zaoštravanju odnosa Hrvatske i Slovenije,prenoseći uglavnom ocjene i izjave poznatih političara, ali igospodarstvenika.
PODGORICA, 25. rujna 2004. (Hina) - Svi podgorički dnevnici na stranicama posvećenim vanjsko-političkim temama, u subotu daju opširne tekstove o najnovijem zaoštravanju odnosa Hrvatske i Slovenije, prenoseći uglavnom ocjene i izjave poznatih političara, ali i gospodarstvenika.

Tako "Pobjeda" prenosi izjavu slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka koji "očekuje od Hrvatske ispriku", dodajući kako se "incident dogodio na spornom graničnom području gdje su hrvatska tijela morala djelovati uz odgovarajuću fleksibilnost, poštivajući da granica nije definitivno određena i potvrđena sa obje strane".

Neovisni dnevnik "Vijesti" prenosi kako će Slovenija tražiti akciju Europske unije (EU).

Dnevnici prenose i izjavu Emme Adwin, glasnogovornice Europskog povjerenika za vanjske odnose Chrisa Pattena da "incident neće mijenjati stajalište Europske komisije prema Hrvatskoj".

Slovenske privrednike pak smeta zaoštravanje odnosa s Hrvatskom nakon nedavnog graničnog incidenta - piše podgorički dnevnik "Republika", čiji dopisnik iz Ljubljane prenosi izjave tamošnjih privrednika.

"Ovakvi događaji mogu izuzetno slabo utjecati na privredu i preduzeća u obje države", izjavio je Zoran Janković, predsjednik uprave Merkatora, dodajući da "ono što privrednici pokušavaju uspostaviti, službena tijela i političari trude se srušiti".

Pivovara Laško, koja je vlasnik Jadranske pivovare u Splitu, prenosi "Republika", oštro je reagirala, ističući kako bi "krajnje neodgovorno bilo da jedna i druga strana dopuste da se politički nesporazumi prenesu i na druge sfere", dok Martin Kopač iz Alpine smatra kako se "kod posljednjeg incidenta radi o prenapuhanoj predizbornoj priči".

Prvi čovjek Gorenja, Branko Apat, upozorava da, "kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj, postoji veliki broj poslovnih ljudi, koji isključivo žele dobro obaviti svoj posao, a da bi pritom najradije da ih političari ostave na miru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙