FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRAJEM SRPNJA INOZEMNI DUG 25,7 MILIJARDI DOLARA

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - KRAJEM SRPNJA INOZEMNI DUG 25,7MILIJARDI DOLARA
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - KRAJEM SRPNJA INOZEMNI DUG 25,7 MILIJARDI DOLARA

HINA - Financijski servis

Krajem srpnja ove godine vanjski je dug Hrvatske iznosio 25,7 milijardi američkih dolara, što je gotovo 2,2 milijarde dolara više nego li krajem prošle godine, podatci su iz najnovijeg Biltena Hrvatske narodne banke.

Najveći utjecaj na povećanje duga pritom su imale banke, koje su svoj inozemni dug u sedam mjeseci povećale za 891,3 milijuna dolara, sa 7,3 milijarde krajem prošle godine na 8,2 milijarde krajem srpnja ove godine.

Inozemni dug države u sedam mjeseci povećan je za 688,5 milijuna dolara, sa 8,4 na 9,1 milijardu dolara.

U inozemni dug države, uz središnju državu, uključeni su i fondovi (uključujući i HBOR, Hrvatske autoceste, Hrvatske ceste i Državnu agenciju za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka), te lokalna država.

Inozemni dug ostalih sektora, odnosno poduzeća, krajem srpnja iznosio je 6,5 milijardi dolara, što je 536,4 milijuna dolara više nego krajem prošle godine.

Struktura inozemnog duga i krajem srpnja zadržala je omjere slične kraju prošle godine. Tako i nadalje najveći udio ima država, 35,5 posto, a slijede banke s udjelom od oko 32 posto, dok se na poduzeća odnosi nešto više od četvrtine (25,3 posto) inozemnog duga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙