FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODOBRENO JOŠ 6 PROJEKATA U SURADNJI IAEA I HRVATSKE

BEČ, 24. rujna 2004. (Hina) - U sklopu tehničke suradnje međunarodneAgencije za atomsku energiju (IAEA) sa sjedištem u Beču i RepublikeHrvatske od 2003. do 2004. godine Hrvatska je ostvarila 6 projekata uvrijednosti više milijuna američkih dolara, izjavio je u petak u Bečupomoćnik ministra gospodarstva RH za energetiku Željko Tomšić, nakraju 48. zasjedanja glavne konferencije IAEA na kojem je usvojen nizdokumenata važnih za rad agencije.
BEČ, 24. rujna 2004. (Hina) - U sklopu tehničke suradnje međunarodne Agencije za atomsku energiju (IAEA) sa sjedištem u Beču i Republike Hrvatske od 2003. do 2004. godine Hrvatska je ostvarila 6 projekata u vrijednosti više milijuna američkih dolara, izjavio je u petak u Beču pomoćnik ministra gospodarstva RH za energetiku Željko Tomšić, na kraju 48. zasjedanja glavne konferencije IAEA na kojem je usvojen niz dokumenata važnih za rad agencije.

Tomšić je novinarima također izjavio da je Hrvatska za razdoblje od 2005.-2006. najavila još nekoliko projekata uglavnom iste vrijednosti, što je IAEA odobrila. Riječ je o nacionalnim projektima a Hrvatska se nastoji uključiti i u regionalne projekte, rekao je Tomšić i naglasio da Hrvatska želi postati regionalni centar za transfer znanja iz područja zaštite od zračenja do sigurnosti nuklearnih i drugih radioaktivnih materijala.

IAEA u zadnje vrijeme svoje aktivnosti sve više usmjerava na suzbijanje nuklearnog terorizma i nedopuštenog prometa i krijumčarenja nuklearnim i drugim radioaktivnim materijalom. Jedna od glavnih zadaća agencije ostaje promicanje nuklearne energije u miroljubive svrhe, izjavio je Tomšić posljednjeg dana zasjedanja glavne konferencije IAEA u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙