FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAEA: PLAN INSPEKCIJE S BRAZILOM JOŠ NIJE DOGOVOREN

BEČ, 23. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodna agencija za atomskuenergiju (IAEA) u četvrtak je objavila da još uvijek traju razgovori sbrazilskim vlastima glede inspekcije postrojenja za obogaćivanjeurana, iako je Brazil prethodno priopćio da je dogovor oko inspekcijepostignut.
BEČ, 23. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) u četvrtak je objavila da još uvijek traju razgovori s brazilskim vlastima glede inspekcije postrojenja za obogaćivanje urana, iako je Brazil prethodno priopćio da je dogovor oko inspekcije postignut.

Brazilsko ministarstvo znanosti i tehnologije u srijedu je priopćilo da je plan IAEA o inspekciji prihvaćen, no UN-ovo tijelo zaduženo za kontrolu nuklearnih programa nije to potvrdilo.

"Pomak je učinjen ali... rasprave s brazilskim vlastima glede tog pitanja i dalje traju", rekao je glasnogovornik IAEA Mark Gwozdecky na općoj konferenciji IAEA, godišnjem susretu svih 137 članica UN-a.

Brazil se protivi da postrojenje u Resendi bude pod stalnim nadzorom kamera, izražavajući bojazan vezanu uz industrijsku špijunažu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙