FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEČ: WASHINGTON POZIVA IRAN DA PRIHVATI ZAHTJEVA IAEA

BEČ, 19. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki ministar energetikeSpencer Abraham u nedjelju je izjavio kako bi Iran morao prihvatitizahtjeve Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), nedugo nakonšto je Teheran zaprijetio da će spriječiti iznenadne posjete njezinihinspektora.
BEČ, 19. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki ministar energetike Spencer Abraham u nedjelju je izjavio kako bi Iran morao prihvatiti zahtjeve Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), nedugo nakon što je Teheran zaprijetio da će spriječiti iznenadne posjete njezinih inspektora.

"Mislim da je IAEA poslala jasnu poruku, a to znači da bi Iran trebao prestati tražiti načine da se domogne nuklearnog oružja te da bi trebao prekinuti s poslovima obogaćivanja urana", rekao je Abraham.

SAD očekuju da "Iran ispuni obveze te da počne u potpunosti surađivati s IAEA, a rezultati se očekuju do predstojećeg sastanka IAEA."

IAEA je u subotu donijela oštru rezoluciju koja se odnosi na Iran. Od te se zemlje očekuje da do 25. studenoga u potpunosti otkrije svoje nuklearne aktivnosti te da prekine sve aktivnosti vezane za obogaćivanje urana.

Agencija će poduzeti odgovarajuće mjere ukoliko Teheran ne ispuni svoje obveze.

U nedjelju je iranski dužnosnik zadužen za nuklearna pitanja Hassan Rohani rekao da Iran neće prestati s obogaćivanjem urana, a ako ga Agencija prijavi Vijeću sigurnosti UN-a, onemogućit će njezinim inspektorima daljnje posjete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙