FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA PUSTILA ČETVORICU OSUMNJIČENIH GOTOVININIH "POMAGAČA"

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Četvorica osumnjičenika za pomaganjehaškom optuženiku Anti Gotovini u bijegu pušteni su danas poslijepodneiz policije koja nastavlja kriminalističku obradu, izvijestio je MUP.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Četvorica osumnjičenika za pomaganje haškom optuženiku Anti Gotovini u bijegu pušteni su danas poslijepodne iz policije koja nastavlja kriminalističku obradu, izvijestio je MUP.

Četvorica osumnjičenika, kojima MUP ne otkriva identitet, puštena su nakon što je policija s njima obavila obavijesne razgovore i nakon što su im pretraženi stanovi i druge prostorije te dokumentacija i drugi privremeno oduzeti predmeti.

Oni su privedeni jučer, a kako se doznaje od izvora bliskog policiji koji je želio ostati neimenovan riječ je o Željku Dilberu iz Zadra, Anti Žoniju Maksanu iz Pakoštava, Zdenku Rinčiću iz Zagreba i Željku Matuzanu iz Velike Gorice.

U MUP-u kažu da je policija do sada utvrdila postojanje osnovane sumnje da su dvojica počinila kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari zbog čega će protiv njih biti podnesene kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima. U priopćenju se ne kaže o kojoj dvojici je riječ, no neslužbeno se doznaje da je ilegalno vatreno oružje pronađeno prilikom pretraga kuća Dilbera i Maksana.

U MUP-u kažu da u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvima nastavljaju kriminalističku obradu koja je dio potrage za umirovljenim generalom Antom Gotovinom. On je od 2001. nedostupan hrvatskom pravosuđu i Haškom sudu na kojem je optužen za ratne zločine protiv srpskih civila tijekom i nakon akcije "Oluja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙