FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA NASTAVLJA S POTRAGOM ZA GOTOVININIM "POMAGAČIMA"

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Zamjenik ravnatelja policije JakobBukvić kazao je danas da će policija prema osobama za koje se budesumnjalo da su pomagale ili pomažu u bijegu haškom optuženiku AntiGotovini poduzeti iste mjere kao i protiv jučer privedene četvoriceosumnjičenika.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić kazao je danas da će policija prema osobama za koje se bude sumnjalo da su pomagale ili pomažu u bijegu haškom optuženiku Anti Gotovini poduzeti iste mjere kao i protiv jučer privedene četvorice osumnjičenika.

Govoreći o dosadašnjem tijeku akcije traganja za umirovljenim generalom Gotovinom, Bukvić je kazao da su u Zagrebu i Zadru u policiju privedene četiri osobe.

"Tijekom današnjeg dana sa slučajem ćemo upoznati Državno odvjetništvo i odlučiti o podnošenju kaznenih prijava", kazao je Bukvić. Pojasnio je da se četvorica terete za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

Akciju koja je započeta jučer Bukvić je ocijenio normalnim policijskim postupanjem, pokrenutim nakon prikupljanja dovoljnog broja operativnih podataka, a ne zbog bilo kakvih "pritisaka iz vana".

U interesu istrage nije želio otkriti je li policija tijekom akcije otkrila neke novosti vezane uz Gotovinin bijeg ili mjesto na kojem se nalazi. Kazao je tek da su neke informacije do kojih su došli i ranije bile poznate policiji, koja za Gotovinom traga od 2001.

No, za razliku od ranijih akcija ova je provedena u okviru legitimnih policijskih struktura u sustavu Ravnateljstva policije, kazao je Bukvić, ističući da takav slučaj nije bio s policijskim timom koji je u istu svrhu osnovao bivši ravnatelj Ranko Ostojić.

Bukvić je kazao da "Ostojićev tim" nije bio ustrojen prema pravilima i u okviru Ravnateljstva policije, već je funkcionirao kao zasebna cjelina.

Na pitanje hoće li zbog sumnje da je radila nezakonito podnijeti prijavu protiv "Ostojićevog tima", Bukvić je kazao da takva mogućnost postoji ako se "utvrdi osnovana sumnja". No, dodao je da će policija u traganju za Gotovinom koristiti sve do sada prikupljene podatke.

U potrazi za Gotovinom policija je jučer privela Željka Matozana, Željka Dilbera, Antu Žonija Maksana i Zdenka Rinčića. Svima su pretražili imovinu, a kod Dilbera i Maksana pronađeno je vatreno oružje za koje nisu imali dozvole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙