FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OKRUGLI STOL O AUTOHTONOJ HRVATSKOJ KUHINJI U TURIZMU

OPATIJA, 24. rujna 2004. (Hina) - Okrugli stol s temom intenzivnijeguključivanja hrvatske autohtone gastronomije uturističko-ugostiteljsku ponudu održan je danas u Opatiji u sklopumanifestacije "Zlatni kuhar" i u organizaciji Hrvatskog kuharskogsaveza.
OPATIJA, 24. rujna 2004. (Hina) - Okrugli stol s temom intenzivnijeg uključivanja hrvatske autohtone gastronomije u turističko-ugostiteljsku ponudu održan je danas u Opatiji u sklopu manifestacije "Zlatni kuhar" i u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza.

Cilj ovoga skupa, koji je okupio predstavnike svih relevantnih udruga koje se izravno ili neizravno bave kuharstvom, poput Hrvatske udruge hotelijera, ceha ugostitelja pri HOK-u, udruge restoratera i drugih, bio je potaknuti snažnije uključivanje autohtone hrvatske kuhinje u jelovnike domaćih restorana.

Predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Viljam Cvek ocijenio je da je kuharstvo "biser turističke ponude" te da je gastronomija važan dio identiteta jedne zemlje.

Kao veliku prednost Hrvatske naveo je kuhinju zasnovanu na mediteranskom stilu pripremanja hrane koji je u trend u svijetu i čije su prednosti pred drugim načinima pripreme hrane i prehrane veoma brojne. Uz sve veći interes za mediteransku kuhinju, u svijetu je sve snažniji trend gajenja specifičnosti pojedinih kuhinja kao otpor globalizaciji i tzv. fast foodu.

Ante Kolega sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta predstavio je projekt marketinga plave ribe hrvatskog Jadrana, odnosno izvedbeni dio u obliku "Srdela snacka". Kazao je da je pokusni objekt u Kalima ovog ljeta pokazao izuzetno dobre rezultate. Rekao je kako je utvrđeno da se dnevna isplativost postiže već sa 70 prodanih obroka, napominjući kako je otvorena mogućnost da se na cijelom Jadranu pokrene otvaranje lanca takvih objekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙