FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPATIJA: POČELO PRVO NATJECANJE "ZLATNI KUHAR 2004."

OPATIJA, 23. rujna 2004. (Hina) - Prvo nacionalno natjecanje "Zlatnikuhar 2004." u pripremi jela po originalnim receptima, u kojemu ćesudjelovati 32 dvočlane kuharske ekipe iz Hrvatske, počelo je danas uopatijskim hotelima Ambasadoru i Kvarneru.
OPATIJA, 23. rujna 2004. (Hina) - Prvo nacionalno natjecanje "Zlatni kuhar 2004." u pripremi jela po originalnim receptima, u kojemu će sudjelovati 32 dvočlane kuharske ekipe iz Hrvatske, počelo je danas u opatijskim hotelima Ambasadoru i Kvarneru.

Za naslov "Zlatni kuhar 2004." kuhari će se natjecati u dvije kategorije - pripremi hladnih predjela od riba, rakova, školjaka i mekušaca te u kategoriji toplih glavnih jela od mesa i od ribe.

Natjecatelji će danas i sutra pripremiti ukupno 22 hladne plate, 88 hladnih predjela i 48 toplih glavnih jela po vlastitim receptima.

Sva jela na kraju dvodnevnog natjecanja ocijenit će peteročlani ocjenjivački sud prema mjerilima Svjetskog saveza kuharskih udruženja (WACS). Pripremljena jela bit će izložena na svečanoj večeri u hotelu Kvarner na kojoj će biti proglašeni najbolji kuhari i dodijeljene nagrade. Posebne nagrade bit će dodijeljene za korištenje hrvatske gastro baštine i izgled jela.

Natjecanje je utemeljio i organizira Hrvatski kuharski savez s ciljem popularizacije kuharske struke i hrvatske kulinarske baštine, turističkog vrednovanja kuharstva te poticanja kuhara na uporabu domaćih prehrambenih proizvoda.

Pokrovitelji prvog nacionalnog natjecanja kuhara su Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Hrvatska turistička zajednica.

(Hina) xhšup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙