Za naslov "Zlatni kuhar 2004." kuhari će se natjecati u dvije kategorije - pripremi hladnih predjela od riba, rakova, školjaka i mekušaca te u kategoriji toplih glavnih jela od mesa i od ribe.
Natjecatelji će danas i sutra pripremiti ukupno 22 hladne plate, 88 hladnih predjela i 48 toplih glavnih jela po vlastitim receptima.
Sva jela na kraju dvodnevnog natjecanja ocijenit će peteročlani ocjenjivački sud prema mjerilima Svjetskog saveza kuharskih udruženja (WACS). Pripremljena jela bit će izložena na svečanoj večeri u hotelu Kvarner na kojoj će biti proglašeni najbolji kuhari i dodijeljene nagrade. Posebne nagrade bit će dodijeljene za korištenje hrvatske gastro baštine i izgled jela.
Natjecanje je utemeljio i organizira Hrvatski kuharski savez s ciljem popularizacije kuharske struke i hrvatske kulinarske baštine, turističkog vrednovanja kuharstva te poticanja kuhara na uporabu domaćih prehrambenih proizvoda.
Pokrovitelji prvog nacionalnog natjecanja kuhara su Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Hrvatska turistička zajednica.
(Hina) xhšup yds