FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

libra: vlada zbog izbora izbjegava raspravu o vraćanju na 0,5 promila

ZAGREB,24. rujna(Hina) - Zastupnici Libre u Hrvatskom saboru nadanašnjoj su konferenciji za novinare ocijenili da Vlada i predsjednikSabora Vladimir Šeks izbjegavaju raspravu o nizu prijedloga izmjenenedavno donesenog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer vraćanjedopuštene razine alkohola u krvi vozača na 0,5 promila želeiskoristiti kao izborni adut za lokalne ili predsjedničke izbore,
ZAGREB,24. rujna(Hina) - Zastupnici Libre u Hrvatskom saboru na današnjoj su konferenciji za novinare ocijenili da Vlada i predsjednik Sabora Vladimir Šeks izbjegavaju raspravu o nizu prijedloga izmjene nedavno donesenog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer vraćanje dopuštene razine alkohola u krvi vozača na 0,5 promila žele iskoristiti kao izborni adut za lokalne ili predsjedničke izbore,

Jozo Radoš i Željko Pavlic su ustvrdili da Šeks izbjegava u dnevni red saborske sjednice uvrstiti njihov prijedlog izmjena toga zakona, koji su u saborsku proceduru uputili prije tjedan dana.

Isto je, kažu, i s prijedlozima kojima su druge oporbene, ali i vladajuće stranke zatražile brisanje odredbe o nultoj toleranciji na alkohol u krvi vozača.

Libra se zalaže za granicu od 0,8 promila, a nulta stopa bi se, smatraju, trebala odnositi isključivo na profesionalne i neiskusne vozače.

Upozoravaju da nultu toleranciju na alkohol imaju samo neke istočnoeuropske zemlje, koje, smatraju u Libri, ne mogu biti mjerilo za zemlju s turističkom orijentacijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙