FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WHO: ŠEZDESET SUMNJIVIH SLUČAJEVA HEPATITISA E U BAGDADU

ŽENEVA, 24. rujna 2004. (Hina/AFP) - Šezdeset sumnjivih slučajevahepatitisa E utvrđeno je u predgrađu Bagdada, ali nijedan sa smrtnimishodom, priopćila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija(WHO).
ŽENEVA, 24. rujna 2004. (Hina/AFP) - Šezdeset sumnjivih slučajeva hepatitisa E utvrđeno je u predgrađu Bagdada, ali nijedan sa smrtnim ishodom, priopćila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Svi su slučajevi prijavljeni u četvrti Allatefiyji, među kojima je devet trudnica, dodala je službena predstavnica WHO-a u Ženevi Fadela Chaib.

WHO je dodao da je uzorke uzete na licu mjesta poslao na analizu kako bi se utvrdilo je li doista riječ o hepatitisu E, te da čeka nalaze.

Zaraza hepatitisom E "ne bi zapravo iznenadila, jer je hepatitis E povezan s onečišćenjem vode i s lošim sanitarnim uvjetima koji su izrazito teški u nekim četvrtima Bagdada", komentirala je Chaib.

Istaknula je da nisu otkriveni simptomi hepatitisa B i C.

U odnosu na hepatitis B, koji je najpogubniji oblik bolesti, hepatitis E uzrokuje manju stopu smrtnosti (ne više od 4 posto), ali može imati kobne posljedice na osjetljive pacijente kao što su djeca i trudnice, ističe WHO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙