FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEDVED OBJAVIO KRAJ REPREZENTATIVNE KARIJERE

PRAG, 24. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Listi nogometnih velikana kojisu ove godine objavili kraj reprezentativne karijere u petak sepridružio kapetan Češke 32-godišnji Pavel Nedved, europski igračgodine. Razlog povlačenju iz reprezentacije su ozljede. Nedved jedodao da će nastaviti igrati za Juventus.
PRAG, 24. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Listi nogometnih velikana koji su ove godine objavili kraj reprezentativne karijere u petak se pridružio kapetan Češke 32-godišnji Pavel Nedved, europski igrač godine. Razlog povlačenju iz reprezentacije su ozljede. Nedved je dodao da će nastaviti igrati za Juventus.

Posljednju utakmicu za Češku Nedved je odigrao u polufinalu EP-a protiv Grčke, kada je zaradio ozljedu koljena. Nije ga bilo u sastavu u kvalifikacijskoj utakmici protiv Nizozemske, iako je tada nastupao za Juventus. Tada je kazao da će se vratiti u reprezentaciju kad se potpuno oporavi od ozljede te da nema namjeru naprečac reći zbogom reprezentaciji.

Nedved je za reprezentaciju debitirao 1994., a europska i svjetska javnost bolje ga je upoznala na EP-u 1996., kada je Češka u finalu poražena od Njemačke. U nacionalnom dresu odigrao je 83 utakmice, postigavši 17 pogodaka.

Nakon EP-a u Engleskoj prešao je iz praške Sparte u talijanski Lazio, s kojim je u pet godina osvojio talijanski kup i prvenstvo, te Kup kupova. Godine 2001. za 41 milijun eura odlazi u Juventus s kojim osvaja dva naslova prvaka Italije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙