FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLA STOLJEĆA ZAVODA ZA AUTOMATIKU

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina)- Zavod za automatiku i procesnoračunarstvo zagrebačkoga Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER)obilježit će 30. rujna pola stoljeća postojanja i rada.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina)- Zavod za automatiku i procesno računarstvo zagrebačkoga Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) obilježit će 30. rujna pola stoljeća postojanja i rada.

Svečanost će biti obilježena prigodnim predavanjima i s više od 25 postera o znanstveno-stručnoj djelatnosti Zavoda.

Tiskana je i spomenica Zavoda "Naših pola stoljeća", koja na oko 200 stranica donosi ljetopis Zavoda, njegovu nastavnu i znanstveno-stručnu djelatnost i druge podatke.

U pola stoljeća na Zavodu su bile uposlene 93 osobe na znanstveno-stručnim i nastavnim poslovima te 22 na drugim poslovima.

U spomenici se može naći podatak da je za to vrijeme obranjen 1321 diplomski rad, 176 magistarskih radova i 45 doktorskih disertacija.

Zavod za kontrolne i signalne uređaje, kako se zvao 1954., osnovao je profesor emeritus Vladimir Muljević (rođ. 1913.), koji je bio predstojnik 28 godina.

Muljević je i danas vrlo aktivan povjesničar hrvatske znanost, ili, kako kaže aktualni predstojnik Zavoda Nedjeljko Perić, "on je organska i duhovna konstanta Zavoda od osnutka do danas".

Zavod, koji je u javnosti sinonim za robotiku, danas je interdisciplinarni znanstveni i stručni kompleks koji u simbiozi s računalnim i komunikacijskim tehnologijama čini okvir moderne tehnike, a time i osnove za društveni razvitak, kazao je Perić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙