FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MALOLJETNICI UCJENOM OD DJEVOJČICE IZNUDILI 24 TISUĆE EURA

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Trojica maloljetnika uhićena su zbogucjene i iznude nad 13-godišnjom djevojčicom koja im je u šest mjesecidala oko 24 tisuće eura, strahujući da će joj ubiti oca, izvijestilaje danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Trojica maloljetnika uhićena su zbog ucjene i iznude nad 13-godišnjom djevojčicom koja im je u šest mjeseci dala oko 24 tisuće eura, strahujući da će joj ubiti oca, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Djevojčica je novac uzimala od ušteđevine roditelja koji su namjeravali izgraditi kuću, a maloljetnici su sav novac potrošili na kupovinu skutera, odjeće, parfema i drugih stvari, izvijestila je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Trojicu ucjenjivača, u dobi od 15, 16 i 17 godina, sumnjiči se da su od ožujka do 22. rujna ove godine u više navrata iznuđivali novac od djevojčice tako što su joj u početku prijetili da će njenom ocu pokazati fotografiju na kojoj djevojčica puši cigaretu. Strahujući da joj otac to ne dozna, djevojčica im je u jednom zagrebačkom naselju u nekoliko navrata predala veće količine eura. Nakon nekog vremena djevojčica se pomirila s mogućnošću da otac sazna za njezin "porok" i odlučila je prestati davati novac ucjenjivačima. No, trojica maloljetnika su joj tada počeli prijetiti da će joj istući i ubiti oca, te im je ona ipak još nekoliko puta dala novac. Osumnjičeni su iznudili ukupno 24 tisuće eura, odnosno oko 185 tisuća kuna.

U policiji kažu da joj je 15. rujna osumnjičeni 17-godišnjak ponovno prijetio ubojstvom oca, pokazujući joj pritom plinski pištolj koji je imao za pojasom, što je još više povećalo njen strah. No, djevojčica je na kraju sve prijavila ocu koji je primijetio da mu se kćerka "čudno ponaša".

Osumnjičeni su jučer uhićeni i privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Policiji su izjavili da djevojčicu poznaju iz viđenja jer žive u istom naselju, a roditeljima da su luksuzne stvari, kupljene iznuđenim novce, posuđene.

Budući je riječ o maloljetnicima njihov identitet nije otkriven, no u policiji kažu da su im dvojica od ranije poznati po imovinskim kaznenim djelima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙