FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević: nismo dobili zahtjev za povećanjem broja naših pripadnika u misiji u Afganistanu

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićdanas je na proslavi 13. obljetnice 66. bojne Vojne policije rekao daHrvatska još nije dobila službeni zahtjev za proširenje svoje uloge umisiji ISAF u Afganistanu u kojoj sudjeluje s jednim vodom vojnepolicije.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević danas je na proslavi 13. obljetnice 66. bojne Vojne policije rekao da Hrvatska još nije dobila službeni zahtjev za proširenje svoje uloge u misiji ISAF u Afganistanu u kojoj sudjeluje s jednim vodom vojne policije.

Rončević je to rekao zamoljen da komentira nagađanja da bi se hrvatska uloga u toj misiji mogla povećati.

Ako dobijemo takav zahtjev razmotrit ćemo ga, odgovorio je i dodao da se za sada ostaje na broju od 50 pripadnika Vojne policije koji sudjeluju u toj misiji.

Sutra u Afganistan odlazi četvrti kontingent vojnih policajaca, većina pripadnika. Kao predhodnica već su otputovali zapovjednik kontingenta satnik Nikica Miljak te zapovjednica voda VP-a poručnica Vlaste Zekulić.

Rončević je naveo da su predhodni kontingenti dobili sve najbolje ocjene od svojih pretpostavljenih i pohvalio rad Vojne policije u cijelosti.

Treći kontingent vojnih policajaca iz Kabula se vraća u petak, a za vrijeme misije nisu imali izvanrednih situacija, iako je bilo nekoliko napada na kamp u kojem su bili smješteni.

Na upit je li misija ISAF sigurnosno zahtjevna, Rončević je rekao da su sve takve misije sigurnosno zahtjevne, ali da se rade dnevne analize kojih se naši pripadnici pridržavaju i zbog toga nije bilo nikakvih izvanrednih situacija.

Uoči prvih slobodnih izbora u Afganistanu procjene su da bi se sigurnost mogla pogoršati ali zapovjedništvo ISAF-a će reagirati, istaknuo je Rončević.

Odgovarajući na upit o mogućem slanju zajedničkog medicinskog tima u Afganistan i to Hrvatske, Albanije i Makedonije, a u okviru tzv. Jadranske povelje potpisane s SAD-om, Rončević je rekao da je ta ideja u fazi pripreme. Ako to bude vojni sanitet onda će o tome odlučivati Hrvatski sabor rekao je Rončević.

Rončević je danas zajedno s ministrom znanosti prosvjete i športa Draganom Primorcem i glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem te drugim visokim vojnim i političkim dužnosnicima nazočio proslavi 13. obljetnice 66. bojne VP-a, prvoj postrojbi vojne policije hrvatskih Oružanih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙