FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ministar rončević posjetio novu zgradu vojnog arhiva

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićrekao je danas da će četvrti vod Vojne policije koji sudjeluje umirovnoj misiji ISAF u Afganistanu i čiji je odlazak otkazan prošlitjedan, u Kabul otputovati najkasnije do iduće srijede.
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević rekao je danas da će četvrti vod Vojne policije koji sudjeluje u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu i čiji je odlazak otkazan prošli tjedan, u Kabul otputovati najkasnije do iduće srijede.

Rončević je to novinarima rekao za posjeta novoj zgradi Središnjeg vojnog arhiva.

Objasnio je da je odlazak bio otkazan zbog osiguranja prijevoza zrakoplovom koji se trebao podići s prostora Rusije koja je zbog zrakoplovnih nesreća prošlog tjedna zatvorila zračni prostor.

Našli smo drugog prijevoznika i naši će vojni policajaci na siguran način otići u Kabul u prvoj polovice ovog tjedna, rekao je Rončević dodavši da će se to dogoditi najkasnije do srijede.

Na novinarski upit ministar je rekao i da je u fazi instalacije vojni radar na Sljemenu i da traju razne konzultacije s Hrvatskim šumama oko tog radara koji će do kraja rujna biti spreman za ispitivanja.

Postavljen je i jedan radar na Papuku, a u proceduri su postavljanja na ostalim lokacijama, rekao je Rončević. Dodao je da su studije utjecaja tih radara na okoliš pozitivne što znači da nema lošeg utjecaja.

Odgovarajući na upit, kada će se studija o profesionalizaciji HV-a naći na sjednici Vlade, rekao da se to mora dogovoriti s premijerom.

Gotov je samo nacrt studije, a od Povjerenstva za izradu Studije o profesionalizaciji zatražio sam neke dopune. Ne mogu reći kada će ona ići na Vladu, rekao je dodajući da će Povjerenstvo svoj posao završiti za oko mjesec dana.

Inače za posjeta Središnjem vojnom arhivu, Rončević je rekao da se novim prostorima od oko 1800 metara četvornih, rješava problem arhiva za slijedećih 30 godina te da će ta ustanova biti otvorena svim znanstvenicima.

Obnova zgrade u kojem je sada smješten arhiv trajala je oko deset godina.

(Hina) xaš ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙