FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD OPTUŽIO PALESTINCA I EGIPĆANINA ZA POMAGANJE TERORIZMA

WASHINGTON,16. rujna(Hina) - Američka velika porota optužila je učetvrtak jednog Palestinca i Egipćanina da su pružali financijskupomoć terorističkim skupinama i novačili buduće teroriste za borbu udrugim zemljama.
WASHINGTON,16. rujna(Hina) - Američka velika porota optužila je u četvrtak jednog Palestinca i Egipćanina da su pružali financijsku pomoć terorističkim skupinama i novačili buduće teroriste za borbu u drugim zemljama.

Prema optužnici velike porote u Miamiu na Floridi Palestinac Adhan Amin Hassoun i Egipćanin Mohamed Hesham Youssef su osiguravali materijalnu pomoć terorističkim organizacijama.

Hassoun je između 1994. i 2002. dao pomoć od 53.000 dolara pojedincima i organizacijama povezanim s terorizmom. On je također novačio ljude u Sjedinjenim Državama kako bi ih poslao u islamski sveti rat "džihad" u Afganistan, Somaliju, Čečeniju i na Kosovo.

Obojica optuženih su trenutno u zatvoru, Hassoun na Floridi, a Youssef u Egiptu.

Među onima koje je Hassoun navodno novačio je i Youssef te Jose Padilla, Amerikanac kojega američke vlasti drže u zatvoru kao neprijateljskog borca.

Padillu su vlasti prvo sumnjičile da je nakon obuke al Qaede u Afganistanu namjeravao izazvati eksploziju radioaktivne bombe u SAD-u, a sada za namjeru digne u zrak više stambenih zgrada u američkim gradovima.

Hassoun i Youssef bi se mogli suočiti sa zatvorskom kaznom do 30 godina ukoliko bi bili osuđeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙