FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WATANABE ZADOVOLJAN PRIPREMAMA HRVATSKE ZA NASTUP NA EXPO-u 2005.

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Veleposlanik Taizo Watanabe, glavnipovjerenik za Svjetsku izložbu EXPO 2005., izrazio je zadovoljstvodosadašnjim pripremama Hrvatske za tu veliku svjetsku kulturnumanifestaciju koja se otvara u ožujku sljedeće godine u japanskomgradu Aichiju.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Veleposlanik Taizo Watanabe, glavni povjerenik za Svjetsku izložbu EXPO 2005., izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim pripremama Hrvatske za tu veliku svjetsku kulturnu manifestaciju koja se otvara u ožujku sljedeće godine u japanskom gradu Aichiju.

Tu ocjenu japanski je veleposlanik priopćio danas novinarima nakon sastanka s državnim tajnikom Ministarstva kulture Jadranom Antolovićem te nacionalnim povjerenikom za EXPO 2005. Ivicom Maričićem.

Središnja je tema najavljene svjetske priredbe, na kojoj Hrvatska sudjeluje treći put, "Mudrost prirode", a cilj joj je ukazati na očuvanje svjetske prirodne i kulturne baštine u uvjetima globalizacije, istaknuo je Watanabe.

Hrvatski nacionalni odbor za EXPO 2005. odabrao je temu "Kap vode, zrno soli" kako bi ukazali i na pomorske vrijednosti Hrvatske.

Autori hrvatskog paviljona na EXPO-u su Nenad Fabijanić, Dalibor Martinis i arhitektonski studio 3LHD.

Maričić je izvijestio kako je Hrvatska, pripremajući se za nastup u Aichiju, u srpnju organizirala u Stonu susret s desetak sudionika EXPO-a koji su se upoznali s hrvatskim pomorskim ljepotama i vrijednostima.

U sklopu Watanabeova posjeta Hrvatskoj poslijepodne će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održati tribina "Značenje nastupa RH na svjetskoj izložbi EXPO 2005.", na kojoj će sudjelovati akademik Vladimir Devide, veliki poznavatelj japanske kulture, te saborski zastupnici i športaši Mirko Filipović, Tonči Tadić i Željko Mavrović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙