FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paliković-Gruden odbacila zahtjev za njezinom smjenom

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Predsjednica zagrebačke gradskeSkupštine Morana Paliković Gruden rekla je danas kako zahtjev gradskogzastupnika Zdravka Tomca za njezinom smjenom na sutrašnjoj sjedniciSkupštine drži neutemeljenim te da se nada da neće proći.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Predsjednica zagrebačke gradske Skupštine Morana Paliković Gruden rekla je danas kako zahtjev gradskog zastupnika Zdravka Tomca za njezinom smjenom na sutrašnjoj sjednici Skupštine drži neutemeljenim te da se nada da neće proći.

Zahtjev za smjenom smatram "napadom ad homini i političkim pritiskom na mene", rekla je Paliković-Gruden na konferenciji za novinare.

Kazala je kako je Tomac zatražio njezinu smjenu jer je iz zastupničke klupe tražila prestanak rada Povjerenstva za prenamjenu zelenih površina na čijem čelu je Tomac, jer troši previše novca. Prva faza - izrada karata, dokumentacije... koštalo je oko 300.000 kuna, a Skupštinu je to stajalo dodatnih oko 100.000 kuna nepredviđenih troškova, rekla je.

Paliković-Gruden također je opovrgnula podatke iznijete u javnost da joj je mjesečna plaća 33.000 kuna. Kazala je kako je htjela iznijeti podatke i o visini naknada koje dobivaju drugi gradski zastupnici, ali su joj, kako je rekla, pročelnik za financije Slavko Kojić i državni tajnik za Upravu u Vladi Antun Polarić rekli da za to treba dobiti privolu svakog pojedinog zastupnika. Kako to u njezinom slučaju nije bilo tako, najavila je mogućnost podnošenja tužbe.

Rekla je da joj je mjesečna plaća 15.000 kuna, te da uz to dobiva naknadu kao predsjednica Odbora za dodjelu priznanja koje se rijetko sastaje, da koristi službeni automobil koji joj je, kao i gradonačelnici na raspolaganju 24 sata, da dobiva novac za putne troškove i da joj je na raspolaganju kartica koja je limitirana.

Najavila je kako će od svakog pojedinog zastupnika zatražiti privolu o iznošenju visine naknada te rekla kako osobno smatra ga građani trebaju znati kako se troši njihov novac. "Ako se nastavi gradskim zastupnicima isplaćivati naknade kao u prvih šest mjeseci ove godine do kraja godine one će se 100 posto povećati u odnosu na prošlu godinu", rekla je Paliković-Gruden.

Rekla je kako je 12 zastupnika za prvih šest mjeseci ove godine primilo oko 10.000 kuna, njih pet iznad 20.000 kuna te tri iznad 25.000 kuna. Ukupno je devet zastupnika sa naknadom od 20.000 i više u prvih šest mjeseci ove godine. Rekla je da uz to gradski zastupnici dobivaju naknade i za rad u raznim Upravnim vijećima i nadzornim odborima. Također oni mogu dobiti povrat poreza, jer se na sve naknade plaćaju doprinosi.

Najavila je da će Klub HNS-a uskoro iznijeti prijedlog da se zastupnici odreknu primanja naknada, ali da im se zato poveća paušalni iznos za sjednicu Skupštine, koja sada iznosi 930 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙