FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAITI: JEANNE USMRTILA 1.000 LJUDI, JOŠ 1.000 NESTALIH

BUENOS AIRES/PORT-AU-PRINCE, 22. rujna 2004. (Hina/dpa) - Tri dananakon što je tropska oluja Jeanne poharala Haiti, vlasti su u srijeduizvijestile da je od njezinih posljedica poginulo 1.000 osoba te da ihse još 1.000 smatra nestalima.
BUENOS AIRES/PORT-AU-PRINCE, 22. rujna 2004. (Hina/dpa) - Tri dana nakon što je tropska oluja Jeanne poharala Haiti, vlasti su u srijedu izvijestile da je od njezinih posljedica poginulo 1.000 osoba te da ih se još 1.000 smatra nestalima.

Nakon povlačenja vodenih bujica, spasioci otkrivaju sve više mrtvih tijela. Dužnosnici upozoravaju na opasnost od zaraznih bolesti u tom iznimno vlažnom podneblju. "Broj žrtava povećava se iz sata u sat. Nemamo više dovoljno mjesta za smještaj mrtvih tijela", rekao je jedan od spasitelja.

U najgore pogođenom području Gonaivesa poginulo je najmanje 600 osoba. Očevici izvješćuju o strašnim prizorima ljudskih i životinjskih tijela koja leže u blatu.

Na 57. UN-ovom sastanku Opće skupštine u New Yorku haićanski predsjednik Boniface Alexandre pozvao je međunarodnu zajednicu na pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙