FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TROPSKA OLUJA "JEANNE" IZAZVALA POPLAVE U DOMINIKANSKOJ REPUBLICI

SANTO DOMINGO, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Tropska oluja Jeanne,koja je izazvala je pogibiju četiri osobe i poplave u DominikanskojRepublici, mogla bi se nalaziti na putu prema Sjedinjenim Državama itamo stići sljedećeg tjedna.
SANTO DOMINGO, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Tropska oluja Jeanne, koja je izazvala je pogibiju četiri osobe i poplave u Dominikanskoj Republici, mogla bi se nalaziti na putu prema Sjedinjenim Državama i tamo stići sljedećeg tjedna.

Tropska oluja Jeanne ubila je ranije dvije osobe i izazvala poplave u Portoriku početkom ovog tjedna a od četvrtka je polako prelazila preko sjevernog dijela Dominikanske Republike.

Grad Ramon Santana, istočno od glavnog grada Santo Dominga, odsječen je nakon što se rijeka izlila iz korita, a prometno odsječeno je i nekoliko sela na sjeveroistoku zemlje. Oko 13.000 ljudi evakuirano je iz svojih domova i nižih dijelova zemlje. Četiri su osobe poginule, priopćile su vlasti Dominikanske Republike.

Tropska oluja Jeanne, čiji vjetrovi dostižu brzinu od 105 kilometara na sat, u četvrtak je nakratko dosegnula i uragansku snagu s vjetrovima koji su puhali brzinom od 120 kilometara na sat, a mogla bi se ponovno pojačati nakon što prođe Dominikansku Republiku, upozoravaju metereolozi.

Dugoročnija predviđanja središta za praćenje uragana, uz veliku mogućnost greške, govore da bi Jeanne mogla prijeći preko sjevernih Bahama te se nakon toga usmjeriti zapadno, prema istočnoj obali Sjedinjenih Država. Jeanne bi, po tim predviđanjima, mogla u srijedu uraganskom snagom pogoditi sjeveroistočnu obalu Floride koja bi se tako, nakon uragana Charley 13. kolovoza, Francesa 4. rujna i Ivana u četvrtak, našla pogođena još jednim uraganom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙