FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAITI: OD POSLJEDICA TROPSKE OLUJE JEANNE 622 POGINULA

HAITI-JEANNEHAITI: OD POSLJEDICA TROPSKE OLUJE JEANNE 622 POGINULAGONAIVES, Haiti, 21. rujna 2004. (Hina/AP) - Broj poginulih u poplavamaizazvanim tropskom olujom Jeanne, koja je poharala dijelove Haitija,porastao je u ponedjeljak navečer na 622, objavili su dužnosnici.
GONAIVES, Haiti, 21. rujna 2004. (Hina/AP) - Broj poginulih u poplavama izazvanim tropskom olujom Jeanne, koja je poharala dijelove Haitija, porastao je u ponedjeljak navečer na 622, objavili su dužnosnici.

Tropska oluja, koja je dosegla razinu uragana, izazvala je tijekom proteklog vikenda velike poplave i odrone zemlje na sjeveru i zapadu Haitija, a dužnosnici navode da je polovica obalnog grada Gonaivesa još uvijek pod vodom.

Samo u Gonaivesu poginulo je najmanje 500 osoba, rekao je glasnogovornik UN-ove misije u tom području Toussaint Kongo-Doudou, dok je u Port-de-Paixu poginulo 56, a u obližnjem Terre Neuveu još sedamnaest osoba.

"Vode su još uvijek visoke. Kad se spuste očekujemo da ćemo pronaći još mrtvih tijela", rekao je Kongo-Doudou.

Dužnosnici su kazali da je u selima na sjeveru i zapadu zemlje pronađeno još 49 tijela poginulih od posljedica oluje.

Dva dana nakon što je harala Haitijem, Jeanne je na otvorenom moru dosegla snagu uragana, ali zasad ne predstavlja opasnost za kopnena područja. Otkad se razvila prošlog tjedna, tropska oluja je usmrtila i 18 osoba u Dominikanskoj Republici i sedam na Puerto Ricu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙