FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠPANJA BRONČANI NA 100 LEĐNO

ATENA, 22. rujna 2004. (Hina) - Plivač Mihovil Španja osvojio je uutrci na 100 metara leđno na Paraolimpijskim igrama u Ateni trećemjesto i prvo odličje za Hrvatsku.
ATENA, 22. rujna 2004. (Hina) - Plivač Mihovil Španja osvojio je u utrci na 100 metara leđno na Paraolimpijskim igrama u Ateni treće mjesto i prvo odličje za Hrvatsku.

Drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Travis Mohr, dok je na trećem mjestu David Malone iz Irske.

Dvadesetogodišnji Dubrovčanin osvojio je prvo hrvatsko paraolimpijsko odličje u Ateni, te drugo od hrvatske neovisnosti. Jedinu dosadašnju medalju pod hrvatskom zastavom osvojila je Milka Milinković, koja je 1992. na Paraolimpijskim igrama u Barceloni osvojila treće mjesto u bacanju kugle.

Španja će od države dobiti jednaku novčanu nagradu koliku su dobili i osvajači brončanih medalja na Olimpijskim igrama u Ateni - Nikolaj Pešalov, Mario Ančić i Ivan Ljubičić. Naime, odlukom Vlade hrvatski sportaši dobivaju jednake novčane nagrade za uspjehe na olimpijskim i paraolimpijskim igrama.

Za osvojenu brončanu medalju na 100 metara leđno, u kategoriji S8 (u kojoj se nadmeću plivači koji koriste ruke i dio funkcija nogu ili jedne ruke ili uda), dobit će 91.000 kuna.

Čestitku Španji za "veliki uspjeh" uputio je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙