FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINSKI MINISTAR OBRANE PODNIO OSTAVKU

KIJEV, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinski predsjednik LeonidKučma izjavio je u prigodi posjeta kemijskom kombinatu u Pavlohradu(na istoku zemlje) da je u srijedu prihvatio ostavku ministra obraneEvhena Marčuka, kako prenosi agencija Interfax-Ukrajina.
KIJEV, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ukrajinski predsjednik Leonid Kučma izjavio je u prigodi posjeta kemijskom kombinatu u Pavlohradu (na istoku zemlje) da je u srijedu prihvatio ostavku ministra obrane Evhena Marčuka, kako prenosi agencija Interfax-Ukrajina.

"Prihvaćam Marčukovu ostavku, jer ono što se dosad napravilo u tvornici u Pavlohradu ne odgovara onomu što je trebalo učiniti", kazao je Kučma tijekom posjeta toj tvornici nedaleko od Dnipropetrovska, gdje je uskladišteno pet tisuća tona raketnog goriva.

Marčuk (63) je obnašao dužnost ministra obrane od lipnja 2003. Bio je šef sigurnosne službe od 1991. do 1994., a od 1995. do 1996. bio je premijer.

Kučma nije kazao kada je ministar obrane ponudio ostavku. Potonjeg su u lipnju optužili da je odgovoran za nepoštovanje sigurnosnih propisa u skladištima streljiva u Ukrajini, kao i za eksploziju u golemom skladištu nedaleko od Melitopola (na jugoistoku zemlje) u kojoj je u svibnju poginulo pet osoba.

Kučma je u toj prigodi potvrdio da će tvornica u Pavlohradu od 2005., bez financijske pomoći Amerikanaca, početi uništavati kruto raketno gorivo za sovjetske rakete SS-24, kako je predviđeno prema ugovoru o razoružavanju Start II.

Washington je lani odlučio prekinuti financiranje tog projekta i zatražio da bude jeftiniji i sigurniji za okoliš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙