FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VARŠAVA I PRAG RAČUNAJU S EU-OM U UKIDANJU VIZA ZA SAD

VARŠAVA, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Poljska i Republika Češkaračunaju s Europskom unijom u ukidanju viznog režima za ulazak uSjedinjene Države koji Washington primjenjuje prema njihovimdržavljanima, izjavili su u srijedu u Varšavi premijeri Marek Belka iStanislav Gross.
VARŠAVA, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Poljska i Republika Češka računaju s Europskom unijom u ukidanju viznog režima za ulazak u Sjedinjene Države koji Washington primjenjuje prema njihovim državljanima, izjavili su u srijedu u Varšavi premijeri Marek Belka i Stanislav Gross.

Problem američkih viza "ne tiče se samo bilateralnih američko-poljskih i američko-čeških odnosa, nego i odnosa između SAD-a i EU-a", kojega su dvije zemlje članice od 1. svibnja, izjavio je Gross kojemu je ovo prvi službeni posjet inozemstvu otkako je u kolovozu stupio na premijersku dužnost.

"Ukidanje viznog režima vjerojatno ćemo postići lakše, brže i uspješnije unutar EU-a", izjavio je Belka na konferenciji za tisak koju je održao zajedno s Grossom.

Poljaci i Česi koji putuju u SAD moraju imati ulazne vize, dok američki turisti koji dolaze u te zemlje nemaju tu obvezu.

Šefovi poljske i češke vlade potvrdili su i želju svojih zemalja da do 2007. pristupe europskom schengenskom prostoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙