FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČEČENSKE IZBJEGLICE U POLJSKOJ: VARŠAVA TRAŽI POMOĆ EU

VARŠAVA, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Poljska će od Europske unijezatražiti pomoć zbog dolaska sve većeg broja čečenskih izbjeglica nanjezino područje, priopćio je u srijedu poljski ministar unutrašnjihposlova Ryszard Kalisz.
VARŠAVA, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Poljska će od Europske unije zatražiti pomoć zbog dolaska sve većeg broja čečenskih izbjeglica na njezino područje, priopćio je u srijedu poljski ministar unutrašnjih poslova Ryszard Kalisz.

"Ne skrivam da bismo mogli imati problema. Zasad ih uspješno svladavamo, te su osobe u izbjegličkim centrima, ali možda ćemo morati zatražiti pomoć EU-a, jer je za otvaranje novih centara potreban novac", kazao je ministar na konferenciji za tisak.

Prema riječima Kalisza, izbjeglice Poljsku često smatraju "tranzitnom zemljom".

Kalisz je govorio o "više stotina" zahtjeva za azil koje su podnijeli ruski državljani koji tvrde da su Čečeni.

Od subote do utorka u Poljsku je ušlo dvjestotinjak osoba koje su podnijele takav zahtjev. One su ušle na područje Poljske preko graničnog prijelaza Terespol, na granici s Bjelorusijom.

Prema podacima Poljskog ureda za izbjeglice, lani su Čečeni činili više od 80 posto tražitelja azila u Poljskoj, s 5.600 zahtjeva od ukupno 6.900.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙