FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POVRATAK LIPICANACA IZ SRBIJE U HRVATSKU NA PRAGU RJEŠENJA

SUBOTICA, 22. rujna 2004. (Hina) - Ministarstva poljoprivrede Srbije iHrvatske na pragu su rješenja pitanja povratka lipicanaca u Hrvatsku,priopćeno je u srijedu na ergeli "Interšped" pokraj Subotice, nakonferenciji za novinare organizirane povodom odluke Međunarodneudruge uzgajivača lipicanaca da SiCG vrati u članstvo.
SUBOTICA, 22. rujna 2004. (Hina) - Ministarstva poljoprivrede Srbije i Hrvatske na pragu su rješenja pitanja povratka lipicanaca u Hrvatsku, priopćeno je u srijedu na ergeli "Interšped" pokraj Subotice, na konferenciji za novinare organizirane povodom odluke Međunarodne udruge uzgajivača lipicanaca da SiCG vrati u članstvo.

"Slučaj Lipicanaca koji su zbog rata iz Hrvatske prebačeni u Vojvodinu pred rješenjem su - tim su povodom ministri Hrvatske i Srbije potpisali sporazum, a o ovom pitanju razgovarali su nedavno predsjednici Hrvatske i SiCG Stjepan Mesić i Svetozar Marović", izjavio je direktor ergele na Kelebiji Milenko Aleksić, dodavši da to mora biti riješeno.

On je podsjetio da je spor oko povratka lipicanaca između SiCG i Hrvatske bio glavni razlog odbijanja Međunarodne udruge uzgajivača lipicanaca da Srbiju vrati u članstvo te organizacije.

U SiCG ima oko tisuću rasnih grla lipicanaca - u ergeli Karađorđevo oko 50, "Interšpedova" ergela na Kelebiji odgojila je 70 konja ove rase, a najveći dio konja koje traži Hrvatska nalazi se na ergeli pokraj Novog Sada.

Po riječima upravnika ergele "Karađorđevo" Nebojše Zlatanovića, poslije pozitivne odluke Međunarodne udruge odgajivača lipicanaca državni i privatni odgajivači u SiCG moći će sudjelovati na međunarodnim natjecanjima, a grla će imati bolje cijene na tržištu rasnih konja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙