FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVE INVESTICIJE IFC-A DOSEGLE 4,75 MLRD USD

WASHINGTON, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Nova ulaganja Međunarodnefinancijske korporacije (IFC) u zemlje u razvoju u fiskalnoj 2004.dosegnula su vrijednost od 4,75 milijardi američkih dolara, što je za23 posto više u odnosu na prijašnju godinu, objavila je ta članicagrupacije Svjetske banke.
WASHINGTON, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Nova ulaganja Međunarodne financijske korporacije (IFC) u zemlje u razvoju u fiskalnoj 2004. dosegnula su vrijednost od 4,75 milijardi američkih dolara, što je za 23 posto više u odnosu na prijašnju godinu, objavila je ta članica grupacije Svjetske banke.

U svojem godišnjem izvješću IFC je objavio da je njegova neto dobit u poslovnoj godini zaključno s lipnjem 2004. dosegnula 993 milijuna dolara, naspram u godini ranije zabilježenih 487 milijuna.

"Naš napredak odražava stabilnost i zdravije temeljne odnose na tržištima u razvoju, veću proizvodnu i geografsku raznolikost u našim portfeljima te rast produktivnosti nakon našeg nedavnog restrukturiranja", izjavio je izvršni dopredsjednik IFC-a Peter Woicke.

Najveći udio regionalnog portfelja te korporacije i nadalje čine Latinska Amerika i Karibi, s ukupno uloženih šest milijardi dolara. Slijede Azija, Europa i središnja Azija, dok za njima zaostaju Afrika i Bliski istok.

Kako je objavljeno iz IFC-a, u fiskalnoj 2004. u Latinsku Ameriku i Karibe uloženo je 1,6 milijardi dolara, usredotočenih na infrastrukturu, financijski sektor i proizvođačke projekte.

Istodobno, privatni sektor u Meksiku bio je najveći primatelj IFC-ovih ulaganja, i to u visini 706,6 milijuna. Pet zemalja središnje Amerike - Kostarika, El Salvador, Gvatemala, Nikaragva i Panama zajedno su dobile 217,8 milijuna dolara.

Nova ulaganja u Aziju u tom su razdoblju dosegnula ukupno 1,13 milijardi dolara, naspram 958 milijuna godinu dana ranije. U Europu i središnju Aziju drugu su godinu zaredom ulaganja porasla, dosegnuvši 1,7 milijardi dolara, nakon 1,2 milijarde prethodne godine.

Ulaganja u subsaharsku Afriku, fokusirana na infrastrukturu, financijski sektor i konkurentske izvozne industrije, gotovo su utrostručena u usporedbi s godinom ranije, na 405 milijuna dolara. U Africi IFC je najviše izložen u Nigeriji i Južnoj Africi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙