FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PTIČJA GRIPA PONOVNO U KAMBODŽI

KAMBODŽA-PTIČJA-GRIPAPTIČJA GRIPA PONOVNO U KAMBODŽIVEAL SBOV (Kambodža), 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Smrtonosnivirus ptičje gripe koji je ove godine već ubio 29 stanovnika Azije,ponovno se pojavio u Kambodži i zabrinuo vlasti jer seljaci jedu pticeuginule od gripe, službeno je objavljeno u srijedu.
VEAL SBOV (Kambodža), 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Smrtonosni virus ptičje gripe koji je ove godine već ubio 29 stanovnika Azije, ponovno se pojavio u Kambodži i zabrinuo vlasti jer seljaci jedu ptice uginule od gripe, službeno je objavljeno u srijedu.

Ljudi u selu Veal Sbov u blizini glavnoga grada Phnom Penha, među njima i vlasnik farme na kojoj je u dva dana uginulo 5000 kokoši, kažu da su uzeli uginulu perad, skuhali je i pojeli.

Stručnjaci kažu da nije opasno jesti perad uginulu od ptičje gripe, pod uvjetom da je meso obrađeno na temperaturi od barem 70 stupnjeva.

Svi koji su umrli od virusa H5N1 koji se zadnjih tjedana ponovno pojavio i u Tajlandu, Vijetnamu i Kini, a prvi put i u Maleziji, zaraženi su virusom u dodiru s peradi uginulom od ptičje gripe.

"Veoma sam zabrinut zbog mogućnosti da se ptičja gripa proširi na ljude jer siromašno stanovništvo Kambodže još ne shvaća opasnost", rekao je ministar poljoprivrede Chan Sarun.

Znanstvenici su u utorak potvrdili da je virus H5N1 koji je, naglo se proširivši početkom ove godine, usmrtio 20 Vijetnamaca i devetero Tajlanđana, odgovoran za najnoviji pomor peradi na farmi seljaka Huna Nearyja, rekao je ministar Chan Sarun.

U srijedu su radnici u zaštitnim odijelima iskopali duboke jame u koje će pokopati uginulu perad i dezinficirali su farmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙