FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JEDNA OD DVIJU IRAČKIH ZATOČENICA MOGLA BI BITI OSLOBOĐENA

BAGDAD, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Jedna od dviju zatvorenica kojese nalaze u iračkim zatvorima mogla bi biti oslobođena, ali takvaodluka neće imati nikakve veze sa zahtjevima otmičara, izjavio je usrijedu dužnosnik ministarstva pravosuđa u Bagdadu.
BAGDAD, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Jedna od dviju zatvorenica koje se nalaze u iračkim zatvorima mogla bi biti oslobođena, ali takva odluka neće imati nikakve veze sa zahtjevima otmičara, izjavio je u srijedu dužnosnik ministarstva pravosuđa u Bagdadu.

"Iračka vlada smatra da Rihab Taha više ne predstavlja prijetnju za nacionalnu sigurnost te da je se može pustiti na uvjetnu slobodu uz plaćanje kaucije", izjavio je glasnogovornik ministarstva Nouri Abdelrahim Ibrahim.

Želio je naglasiti da ta odluka nije ni u kakvoj vezi sa zahtjevom skupine Jordanca Abu Mussaba al-Zarqawija koja drži još jednog britanskog taoca nakon što je objavila da su pogubljena dva Amerikanca.

"Stav vlade je da se ne pregovara s teroristima", kazao je Ibrahim dodajući kako ne dolazi u obzir oslobađanje druge zatočenice Houde Saleh Mehdi Amache koja još uvijek predstavlja "prijetnju za nacionalnu sigurnost".

Zarqawijeva skupina otela je u četvrtak dva Amerikanca i jednog Britanca te uvjetovala njihovo oslobađanje puštanjem iz zatvora dvije Iračanke. Kako se nije dogodilo, skupina je u međuvremenu ubila dva Amerikanca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙