FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA POTPUNO PODUPIRE AKTIVNOSTI IAEA

BEČ, 21. rujna 2004. (Hina) - Republika Hrvatska u potpunostipodupire aktivnosti Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) injezino nastojanje da se ispune obveze iz Sporazuma o neširenjunuklearnog oružja.
BEČ, 21. rujna 2004. (Hina) - Republika Hrvatska u potpunosti podupire aktivnosti Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i njezino nastojanje da se ispune obveze iz Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

Govoreći u utorak poslijepodne na plenarnoj sjednici 48. zasjedanja IAEA pomoćnik ministra gospodarstva za energetiku Željko Tomšić, koji vodi izaslanstvo RH na tom međunarodnom skupu, rekao je uz ostalo da Hrvatska podupire aktivnosti za kontrolu nuklearnih i drugih radioaktivnih materijala i za sprječavanje zloporabe atomske energije u vojne svrhe.

Naglasio je da je važno da se svaka zemlja pridržava obveza iz Sporazuma što Hrvatska, po njegovim riječima, i čini. Tomšić je istaknuo vrlo dobru i uspješnu suradnju Hrvatske i IAEA posebice na provedbi tehničke suradnje kao i mjera korištenja atomske energije u mirnodopske svrhe.

Od 1992. godine kada je postala članica te međunarodne agencije Hrvatska je razvila i provela brojne projekte tehničke suradnje i kao zemlja partner IAEA, kao i u pružanju tehničke pomoći trećim državama.

Izrazio je nadu da će se još bolja suradnja nastaviti u budućnosti. Također je kazao da je Hrvatska zainteresirana za proširenje suradnje u regiji, u razmjeni znanja i iskustava kroz nacionalne i regionalne projekte.

Kao zemlja kandidat za članstvo u EU , Hrvatska je podržala stajališta EU, koja je u njezino ime prenijela predsjedateljica europske obitelji- država Nizozemska, rekao je Tomšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙