FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: SLAVEN HUDINA 12., IVAN SRŠIĆ 15., FRANCUSKINJI UGINUO KONJ

ATENA, 21. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski paraolimpijac Slaven Hudina nagrlu Tulasi osvojio je 12., a Ivan Sršić na grlu Saba 15. poziciju, od17. prijavljenih u individualnoj dresuri na Paraolimpijskim igrama uAteni.
ATENA, 21. rujna 2004. (Hina) - Hrvatski paraolimpijac Slaven Hudina na grlu Tulasi osvojio je 12., a Ivan Sršić na grlu Saba 15. poziciju, od 17. prijavljenih u individualnoj dresuri na Paraolimpijskim igrama u Ateni.

Obojica hrvatskih paraolimpijaca nastupila su u kategoriji osoba s najtežim oštećenjima (Grade I). Hudina, koji boluje od spastične tetrapeze je zadani test završio sa 64.842 posto bodova, dok je Sršić, koji također ima spastičnu tetrapezu i osoba je s najtežom invalidnošću od svih prijavljenih u dresurnom jahanju osvojio je 56.211 bodova.

"Dečki su ostvarili više od očekivanog. Već sama činjenica da su ovdje je veliki uspjeh," kazala je izbornica u dresurnom jahanju Davorka Šuvak.

Nažalost, današnje natjecanje u Olimpijskom jahaćem centru Markopulo obilježio je jedan tragičan događaj. Nekoliko trenutaka uoči ulaska u jahalište uginulo je grlo Francuskinje Valerie Salles, jedne od najvećih kandidatkinja za osvajanje odličja. Četrnaestogodišnje grlo Selle Francais samo se srušilo i pritom palo na Francuskinju. Nesretnu djevojku uspjeli su izvući ispod konja bez većih ozljeda. Organizatori su odmah ogradili prostor neprozirnim zastorima dok nisu ukolini životinju. Iako se još uvijek ne zna razlog zbog čega je uginuo konj, sumnja se na strujni udar, jer se ispod mjesta preko kojeg prolaze natjecatelji nalazi strujni vod, a već i za vrijeme treninga primjećeno je neobično ponašanje konja na toj poziciji.

"Ovaj događaj je sve šokirao. I suce i gledatelje i natjecatelje. Bio je to strašan prizor i nakon toga svi su imali lošije rezultate," dodala je Davorka Šuvak. Program je zbog svega kasnio više od sat vrememena.

Hrvatski paraolimpijci Hudina i Sršić u četvrtak će imati nastup u slobodnom sastavu uz glazbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙