FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUGARSKA POLICIJA UHITILA JEDNOG OD TROJICE TRAŽENIH HRVATA

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Bugarska policija uhitila je učetvrtak jednog od trojice Hrvata traženih zbog nedavnih ubojstava umafijaškom stilu u glavnom gradu Sofiji, objavili su bugarski mediji.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Bugarska policija uhitila je u četvrtak jednog od trojice Hrvata traženih zbog nedavnih ubojstava u mafijaškom stilu u glavnom gradu Sofiji, objavili su bugarski mediji.

Glavni tajnik ministarstva unutarnjih poslova Boyko Borissov potvrdio je uhićenje hrvatskog državljana, ali nije rekao njegovo ime odnosno okolnosti uhićenja. Borissov je kazao da su testovi DNK pokazali da je uhićeni muškarac povezan s nedavnim nizom ubojstava koji je šokirao bugarsku javnost.

Bugarska policija je u nedjelju objavila da traži dvanaest hrvatskih državljana, ali je u utorak priopćila da traži još samo trojicu, Branka Vujanovića, Ivana Možea i Roberta Matanića.

Traženi Hrvati su navodno povezani s pet ubojstava, uključujući ubojstva Milča Boneva i Asena Petrova Čakija prošlog tjedna.

Borissov je u srijedu boravio u Zagrebu gdje se sastao s najvišim dužnosnicima hrvatskog ministarstva unutarnjih poslova.

Nakon sastanka objavljeno je da su "hrvatska i bugarska policija dogovorile razmjenu podataka i konkretne oblike suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala". U MUP-u nisu željeli iznijeti pojedinosti razgovora, a ni potvrditi ili opovrgnuti da je glavni razlog Borissova posjeta istraga bugarske policije o nizu mafijaških ubojstava u toj zemlji za koja se sumnjiče hrvatski državljani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙